Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drób ma to do siebie ,że smaczny jest ze wszystkimi innymi dodatkami. Bardzo smaczna zupa ,à la gulaszowa z mnóstwem cebuli ,papryki ,lekko pikantna z imbirowym aromatem zadowoli pożeraczy zup i w pełni usatysfakcjonuje mięsożerców.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1432
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1432
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Składniki
Ryż zalewamy wodą (objętość ryżu ma być równa objętości wody. Wody nie solimy). Zagotowujemy ,zmniejszamy płomień i gotujemy do momentu ,aż woda wyparuje. Pozostawiamy pod przykryciem 5 min. Filety z kurczaka kroimy w grubą kostkę ,oprószamy przyprawą do kurczaka ,ostrą papryką ,dodajemy pastę imbirową i podsmażamy na oliwie. Po kilku minutach dodajemy pokrojone w kostkę warzywa ,dodajemy do kurczaka ,smażymy jeszcze kilka minut. Oprószamy mąką ,mieszamy ,po czym zalewamy gorącym bulionem (cały czas mieszając). Gotujemy 20 min. Następnie dodajemy koncentrat ,tymianek ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na sam koniec do zupy dodajemy ryż. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.