Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drób ma to do siebie ,że smaczny jest ze wszystkimi innymi dodatkami. Bardzo smaczna zupa ,à la gulaszowa z mnóstwem cebuli ,papryki ,lekko pikantna z imbirowym aromatem zadowoli pożeraczy zup i w pełni usatysfakcjonuje mięsożerców.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 791
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3067
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 791
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3067
Składniki
Ryż zalewamy wodą (objętość ryżu ma być równa objętości wody. Wody nie solimy). Zagotowujemy ,zmniejszamy płomień i gotujemy do momentu ,aż woda wyparuje. Pozostawiamy pod przykryciem 5 min. Filety z kurczaka kroimy w grubą kostkę ,oprószamy przyprawą do kurczaka ,ostrą papryką ,dodajemy pastę imbirową i podsmażamy na oliwie. Po kilku minutach dodajemy pokrojone w kostkę warzywa ,dodajemy do kurczaka ,smażymy jeszcze kilka minut. Oprószamy mąką ,mieszamy ,po czym zalewamy gorącym bulionem (cały czas mieszając). Gotujemy 20 min. Następnie dodajemy koncentrat ,tymianek ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na sam koniec do zupy dodajemy ryż. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.