Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa drwala to synonim sycącego i bogatego w składniki obiadu, które z pewnością zastąpi główne danie.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21701
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 322
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21701
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 322
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Białą fasolę zalej zimną wodą (około 1 litra) i odstaw na noc do napęcznienia. Na drugi dzień odcedź ją. Wrzuć do garnka, dodaj żeberka wieprzowe. Zalej dwoma litrami wody. Wrzuć liście laurowe, ziele angielskie i wsyp łyżeczkę soli. Zagotuj, zmniejsz ogień do minimum i przykryj. Zostaw tak na godzinę.
W tym czasie przygotuj warzywa. Obierz ziemniaki, marchewki i pietruszkę. Pokrój w kostkę albo w półplasterki. Dodaj do garnka i gotuj przez kolejne 20 minut.
Z pora odkrój białą i jasnozieloną część, posiekaj. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Dodaj do garnka. Dopraw majerankiem i pieprzem, jeśli trzeba to także solą. Gotuj przez 5-10 minut.
Przed podaniem wlej śmietankę i zamieszaj.