Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna zupa o doskonale wyważonych smakach dojrzałej dyni, świeżego czosnku i wyrazistego sera pleśniowego.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231937
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231937
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Składniki
Obrane ziemniaki i dynię pokroić w drobną kostkę i smażyć na rozgrzanym oleju przez kilka minut, często mieszając.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do dyni i ziemniaków. Doprawić około 1 łyżeczką soli i dusić pod przykryciem przez około 15 minut, pilnując, aby nasz obiad się nie przypalił.
Następnie dodać 1,5 szklanki wody, przeciśnięty przez praskę czosnek i gałkę muszkatołową. Gotować aż składniki zmiękną.
W tym etapie mamy do wyboru dwie opcje: zblendowanie zupy lub jedynie rozdrobnienie warzyw w zupie, na przykład za pomocą tłuczka do ziemniaków, w zależności od preferencji.
Do każdej porcji zupy dodać pokrojony ser pleśniowy i opcjonalnie uprażony na suchej patelni słonecznik.