Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna zupa o doskonale wyważonych smakach dojrzałej dyni, świeżego czosnku i wyrazistego sera pleśniowego.
Gęsta, kremowa, o wspaniałej, cieszącej oczy barwie, cudownym smaku i konsyst...
Odsłon: 8979
Najprostszy na świecie przepis na pyszny chleb. Wsypujesz mieszasz i pieczesz...
Odsłon: 607
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 194
Najprostszy na świecie przepis na pyszny chleb. Wsypujesz mieszasz i pieczesz...
Odsłon: 607
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 194
Składniki
Obrane ziemniaki i dynię pokroić w drobną kostkę i smażyć na rozgrzanym oleju przez kilka minut, często mieszając.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do dyni i ziemniaków. Doprawić około 1 łyżeczką soli i dusić pod przykryciem przez około 15 minut, pilnując, aby nasz obiad się nie przypalił.
Następnie dodać 1,5 szklanki wody, przeciśnięty przez praskę czosnek i gałkę muszkatołową. Gotować aż składniki zmiękną.
W tym etapie mamy do wyboru dwie opcje: zblendowanie zupy lub jedynie rozdrobnienie warzyw w zupie, na przykład za pomocą tłuczka do ziemniaków, w zależności od preferencji.
Do każdej porcji zupy dodać pokrojony ser pleśniowy i opcjonalnie uprażony na suchej patelni słonecznik.
Przepisy Zupy
Zupy
Fabada
Zupy
Żurek świąteczny
Zupy
Barszcz do ziemniaków na kefirze naturalnym
Zupy
Domowy zakwas na żurek
Fabada
Fabada to popularne danie pochodzące z Asturii, północnej części Hiszpanii. T...
Odsłon: 1810
Żurek świąteczny
Delikatny żurek z jajkiem i białą kiełbasą, którym rozpoczynamy wielkanocne ś...
Odsłon: 379