Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, prosta i rozgrzewająca zupa z dyni, która dzięki różnym dodatkom będzie smakować inaczej, a podana z grzankami smakuje wybornie.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2225
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18006
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2008
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2225
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18006
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2008
Składniki
Dynię obrać ze skóry, usunąć pestki, następnie pokroić na kawałki. Ziemniaki obrać opłukać, pokroić w większą w kostkę. Cebulę po obraniu również pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Do garnka włożyć przygotowane warzywa, dolać około 2 litrów wody, posolić i gotować około pół godziny. Pod koniec gotowania dodać obrany, pokrojony imbir oraz szklankę rosołu, zmiksować na papkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z grzankami.