Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, prosta i rozgrzewająca zupa z dyni, która dzięki różnym dodatkom będzie smakować inaczej, a podana z grzankami smakuje wybornie.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3549
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1330
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1073
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 190
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3549
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1330
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1073
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 190
Składniki
Dynię obrać ze skóry, usunąć pestki, następnie pokroić na kawałki. Ziemniaki obrać opłukać, pokroić w większą w kostkę. Cebulę po obraniu również pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Do garnka włożyć przygotowane warzywa, dolać około 2 litrów wody, posolić i gotować około pół godziny. Pod koniec gotowania dodać obrany, pokrojony imbir oraz szklankę rosołu, zmiksować na papkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z grzankami.