Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z efektów kombinowania jak zastąpić te niezdrowe węglowodany zdrowymi i jednocześnie coś tam w tej zupie pływało i kluski udawało :) w wersji postnej bez ziemniaka :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13241
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2585
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3733
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4743
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13241
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2585
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3733
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4743
Składniki
Przygotowuję garnek z wodą, ok. 1 l, włączam grzanie. Myję i kroję na mniej niż półcentymetrowe paseczki selera naciowego. Ziemniaka obieram, myję i trę na tarce o grubych oczkach (opcjonalnie, gdy chcę żeby zupa była bardzo gęsta). Wrzucam do garnka.
Gdy zawartość garnka zacznie wrzeć, dodaję pure z dyni. Przepis na gotowe, zawsze pod ręką dyniowe pure jest tutaj: https://smaker.pl/przepis-dyniowe-pure-na-zimowe-gotowanie,153909,domowapiwniczka.html Dodaję przyprawy, mieszam. Gotuję 10 minut (aż pure się rozpuści). I już! Gęsta, o różnorodnej strukturze, sycąca zupka w mig gotowa!