Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z efektów kombinowania jak zastąpić te niezdrowe węglowodany zdrowymi i jednocześnie coś tam w tej zupie pływało i kluski udawało :) w wersji postnej bez ziemniaka :)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19327
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13073
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1720
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232184
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19327
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13073
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1720
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232184
Składniki
Przygotowuję garnek z wodą, ok. 1 l, włączam grzanie. Myję i kroję na mniej niż półcentymetrowe paseczki selera naciowego. Ziemniaka obieram, myję i trę na tarce o grubych oczkach (opcjonalnie, gdy chcę żeby zupa była bardzo gęsta). Wrzucam do garnka.
Gdy zawartość garnka zacznie wrzeć, dodaję pure z dyni. Przepis na gotowe, zawsze pod ręką dyniowe pure jest tutaj: https://smaker.pl/przepis-dyniowe-pure-na-zimowe-gotowanie,153909,domowapiwniczka.html Dodaję przyprawy, mieszam. Gotuję 10 minut (aż pure się rozpuści). I już! Gęsta, o różnorodnej strukturze, sycąca zupka w mig gotowa!