Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na wrześniowe popołudnia, kiedy za oknem szaro-buro. Pyszna zupa krem dyniowa z dodatkiem chilli rozgrzeje i rozkocha serce każdego smakosza :)
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 130
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 436
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 6297
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 574
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 754
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 130
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 436
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 6297
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 574
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 754
Składniki
W garnku podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę na maśle. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę dynię oraz marchewkę. Całość zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy aż warzywa zmiękną ok 15-20 minut. Po tym czasie blendujemy warzywa i dodajemy śmietankę. Gotujemy jeszcze przez ok 10 min dodając sól, pieprz i odrobinę ostrej papryki do smaku. Na końcu podsmażamy na patelni migdały do zarumienienia i dodajemy do przygotowanej zupy.