Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa dyniowo-marchewkowa z nigadałami

Zupa dyniowo-marchewkowa z nigadałami

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7132

Dodano:

Odsłon: 809

W sam raz na wrześniowe popołudnia, kiedy za oknem szaro-buro. Pyszna zupa krem dyniowa z dodatkiem chilli rozgrzeje i rozkocha serce każdego smakosza :)

Składniki

  • 250 g dyni
  • 3 marchewki
  • 1 cebula
  • 250 ml śmietanki 30%
  • 1/2 litra bulionu warzywnego
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz, papryka ostra w proszku
  • migdały płatki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa dyniowo-marchewkowa z nigadałami

Przygotowanie

  1. W garnku podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę na maśle. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę dynię oraz marchewkę. Całość zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy aż warzywa zmiękną ok 15-20 minut. Po tym czasie blendujemy warzywa i dodajemy śmietankę. Gotujemy jeszcze przez ok 10 min dodając sól, pieprz i odrobinę ostrej papryki do smaku. Na końcu podsmażamy na patelni migdały do zarumienienia i dodajemy do przygotowanej zupy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 04 września 2017 Pierwszy ;)
Robimy podobną, więc smak zapewne jest ten sam, co u Ciebie.
Super doznania smakowe :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń