Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na wrześniowe popołudnia, kiedy za oknem szaro-buro. Pyszna zupa krem dyniowa z dodatkiem chilli rozgrzeje i rozkocha serce każdego smakosza :)
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 490
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 423
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 11
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1010
Pierogi z grzybami i kapustą to tradycyjne danie kuchni polskiej, idealne na...
Odsłon: 123
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 490
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 423
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 11
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1010
Pierogi z grzybami i kapustą to tradycyjne danie kuchni polskiej, idealne na...
Odsłon: 123
Składniki
W garnku podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę na maśle. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę dynię oraz marchewkę. Całość zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy aż warzywa zmiękną ok 15-20 minut. Po tym czasie blendujemy warzywa i dodajemy śmietankę. Gotujemy jeszcze przez ok 10 min dodając sól, pieprz i odrobinę ostrej papryki do smaku. Na końcu podsmażamy na patelni migdały do zarumienienia i dodajemy do przygotowanej zupy.