Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na wrześniowe popołudnia, kiedy za oknem szaro-buro. Pyszna zupa krem dyniowa z dodatkiem chilli rozgrzeje i rozkocha serce każdego smakosza :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1238
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5767
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8807
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18368
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1238
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5767
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8807
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18368
Składniki
W garnku podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę na maśle. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę dynię oraz marchewkę. Całość zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy aż warzywa zmiękną ok 15-20 minut. Po tym czasie blendujemy warzywa i dodajemy śmietankę. Gotujemy jeszcze przez ok 10 min dodając sól, pieprz i odrobinę ostrej papryki do smaku. Na końcu podsmażamy na patelni migdały do zarumienienia i dodajemy do przygotowanej zupy.