Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa dziadowska

Zupa dziadowska

Autor:

Przepisów i artykułów: 2383 Ocena: 52917

Dodano:

Odsłon: 55153

Widząc bryndzę w sklepie naszła nas ochota na góralską zupę. Wyszła smaczna i delikatna.

Składniki

  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 300 g bryndzy (u nas flisacka)
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta mielonego kminku
  • 1 kg ziemniaków
  • sól ,pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa dziadowska

Przygotowanie

  1. Bryndzę rozrabiamy w ostudzonym bulionie (1/2 l) ,resztę bulionu zagotowujemy. Rozrobiony wywar powoli wlewamy do gorącego bulionu ,cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem ,kminkiem ,solą i pieprzem. Podajemy z gotowanymi ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 22 maja 2015 Mam pytanie: Czy użyta bryndza była bryndzą owczą, czy owczo-krowią... Różnica jest bowiem w stopniu pikantności... Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń