Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fabada to hiszpańska zupa charakterystyczna dla regionu Asturii. Jest bardzo treściwa dzięki dodatkowi fasoli i rozgrzewająca za sprawą przypraw. Oprócz mięsnego wywaru znajdziesz w niej również ostrą kiełbasę chorizo i kaszankę. Dzięki sięgnięciu po półprodukty zupę przygotujesz błyskawicznie. Jeśli jednak możesz poświecić nieco więcej czasu, zachęcamy do samodzielnego ugotowania fasoli i użycia świeżych, dojrzałych pomidorów.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38034
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 153
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9236
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38034
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 153
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9236
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę. Chorizo i kaszankę w grubsze plastry.
W garnku o grubym dnie rozgrzej olej i zeszklij cebulę. Następnie dodaj chorizo, kaszankę, wędzoną i ostrą paprykę oraz koncentrat pomidorowy. Wszystko podsmażaj przez kilka minut.
Gdy cebula się zeszkli, a przyprawy zaczną pachnieć, wrzuć odsączoną i przepłukaną fasolę. Wlej wywar oraz dodaj pomidory. Całość dopraw solą i pieprzem.
Zupę gotuj przez około 20-30 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Zupę fabada serwuj posypaną natką pietruszki.