Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie fasolkowym nie może obejść się bez zupy z tego pysznego warzywa, dodatek sera niesamowicie wzbogaca jej smak.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2333
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1863
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2333
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1863
Składniki
Na szczęście miałam gotowy bulion, który ugotowałam w nadmiarze do gołąbków. Wystarczyło pokroić warzywa i wszystko wrzucić do garnka oprócz natki pietruszki i startego na drobnym oczku sera-( i śmietany, jeśli wolimy zamiast serka). Serek topiony powoli rozpuści się podczas gotowania i mieszania zupy. Soczewica lekko zagęści zupę. Po wyłączeniu ognia dodaje się starty ser, który ładnie zagęści całość i podbije smaki. No i jeszcze natka.
Smacznego :)