Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 533
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10455
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 748
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 14
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 533
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10455
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 748
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 14
Składniki
Fasolę przebrać wyrzucić czarne i połamane, opłukać pod zimną wodą. Fasole namoczyć w zimne wodzie na godzinę w garnku w który będzie się gotować. Gotować w wodzie w której się moczyła do lekkiej miękkości. Do gotującej się fasoli dodać parę ziaren pieprzu, jeden liść laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego. Po około 15 minutach od zagotowania dodać kości, włoszczyznę.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce oleju lub masła i dodać do zupy Gotową zupę przyprawić solą, pieprzem, majerankiem