Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 807
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8163
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13035
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 373
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 128
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2239
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 807
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8163
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13035
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 373
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 128
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2239
Składniki
Fasolę przebrać wyrzucić czarne i połamane, opłukać pod zimną wodą. Fasole namoczyć w zimne wodzie na godzinę w garnku w który będzie się gotować. Gotować w wodzie w której się moczyła do lekkiej miękkości. Do gotującej się fasoli dodać parę ziaren pieprzu, jeden liść laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego. Po około 15 minutach od zagotowania dodać kości, włoszczyznę.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce oleju lub masła i dodać do zupy Gotową zupę przyprawić solą, pieprzem, majerankiem