Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
15 minut krojenia i podsmażania, reszta to sama się robi i zupa gotowa. Oczywiście, kiełbasy i boczku było więcej, ale jakieś trzy ryje podczas krojenia stały i sępiły (dwa koty plus mój) kawałki do "degustacji" i wyszło, jak wyszło. W sumie to nie mało, bo na 4 osoby w sam raz. Smakowo i na szybko "wyszedło". Godne polecenia Arek Gie
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 3296
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 234
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5401
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 5035
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 3296
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 234
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5401
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 5035
Składniki
Kiełbasę, boczek i ziemniaki kroimy w kostkę. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Czosnek siekamy. Wszystkie składniki smażymy przez kilka minut na rozgrzanym smalcu. Wlewamy gorący bulion i gotujemy do miękkości ziemniaków. Wrzucamy fasolę wraz z zalewą, gotujemy przez kwadrans. Na rozgrzany smalec wrzucamy mąkę, lekko podsmażamy. Dolewamy chochlę lub dwie wywaru z zupy. Wlewamy do garnka, dokładnie rozprowadzamy. Wsypujemy majeranek, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.