Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
15 minut krojenia i podsmażania, reszta to sama się robi i zupa gotowa. Oczywiście, kiełbasy i boczku było więcej, ale jakieś trzy ryje podczas krojenia stały i sępiły (dwa koty plus mój) kawałki do "degustacji" i wyszło, jak wyszło. W sumie to nie mało, bo na 4 osoby w sam raz. Smakowo i na szybko "wyszedło". Godne polecenia Arek Gie
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12106
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 19
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2120
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 210
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12106
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 19
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2120
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 210
Składniki
Kiełbasę, boczek i ziemniaki kroimy w kostkę. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Czosnek siekamy. Wszystkie składniki smażymy przez kilka minut na rozgrzanym smalcu. Wlewamy gorący bulion i gotujemy do miękkości ziemniaków. Wrzucamy fasolę wraz z zalewą, gotujemy przez kwadrans. Na rozgrzany smalec wrzucamy mąkę, lekko podsmażamy. Dolewamy chochlę lub dwie wywaru z zupy. Wlewamy do garnka, dokładnie rozprowadzamy. Wsypujemy majeranek, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.