Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3942
Dodano: 05.10.2017
Odsłon: 13310
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Fasolę (namoczoną przez noc w wodzie), zalej nową wodą i zagotuj. Zdejmij szumowiny. Dodaj włoszczyznę startą na tarce, ziele i liście. Gotuj do miękkości fasoli. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę. Po 10 minutach dołóż pokrojoną w półplasterki i podsmażoną na rumiano kiełbasę i cebulę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Zupę zabiel śmietaną. Dodaj cukier i ocet. Dopraw do smaku pieprzem, solą i majerankiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Klitajmestra 11 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Bardzo smaczna ta zupa. Ale następnym razem dam tylko łyżkę octu.Naprawdę fajna, bo nie mdła.
1 Kto głosował? | Odpowiedz

Klitajmestra 04 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Zawsze w przepisach brakuje mi informacji, ile powinno być wody. Żeby zupa nie była za rzadka lub za gęsta. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 05 października 2017Zgłoś do usunięcia
Dzisiejsze Twoje przepisy idealnie wpisują się mój gust, mniam.6 Kto głosował? | Odpowiedz