Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa fasolowa na słodko-kwaśno

Zupa fasolowa na słodko-kwaśno

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3942

Dodano:

Odsłon: 13310

Taką zupę robiła moja babcia, robi i mama. Przyprawiona octem i cukrem. Najlepsza!
Reklama
Reklama
Zupa fasolowa na słodko-kwaśno

Przygotowanie

  1. Fasolę (namoczoną przez noc w wodzie), zalej nową wodą i zagotuj. Zdejmij szumowiny. Dodaj włoszczyznę startą na tarce, ziele i liście. Gotuj do miękkości fasoli. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę. Po 10 minutach dołóż pokrojoną w półplasterki i podsmażoną na rumiano kiełbasę i cebulę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Zupę zabiel śmietaną. Dodaj cukier i ocet. Dopraw do smaku pieprzem, solą i majerankiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Klitajmestra 11 stycznia 2018 Bardzo smaczna ta zupa. Ale następnym razem dam tylko łyżkę octu.
Naprawdę fajna, bo nie mdła.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Klitajmestra 04 stycznia 2018 Zawsze w przepisach brakuje mi informacji, ile powinno być wody. Żeby zupa nie była za rzadka lub za gęsta. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 05 października 2017 Dzisiejsze Twoje przepisy idealnie wpisują się mój gust, mniam.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń