Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką zupę robiła moja babcia, robi i mama. Przyprawiona octem i cukrem. Najlepsza!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19846
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 485
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6896
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242883
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19846
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 485
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6896
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242883
Składniki
Fasolę (namoczoną przez noc w wodzie), zalej nową wodą i zagotuj. Zdejmij szumowiny. Dodaj włoszczyznę startą na tarce, ziele i liście. Gotuj do miękkości fasoli. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę. Po 10 minutach dołóż pokrojoną w półplasterki i podsmażoną na rumiano kiełbasę i cebulę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Zupę zabiel śmietaną. Dodaj cukier i ocet. Dopraw do smaku pieprzem, solą i majerankiem.