Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką zupę robiła moja babcia, robi i mama. Przyprawiona octem i cukrem. Najlepsza!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17765
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1852
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15549
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7058
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17765
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1852
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15549
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7058
Składniki
Fasolę (namoczoną przez noc w wodzie), zalej nową wodą i zagotuj. Zdejmij szumowiny. Dodaj włoszczyznę startą na tarce, ziele i liście. Gotuj do miękkości fasoli. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę. Po 10 minutach dołóż pokrojoną w półplasterki i podsmażoną na rumiano kiełbasę i cebulę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Zupę zabiel śmietaną. Dodaj cukier i ocet. Dopraw do smaku pieprzem, solą i majerankiem.