Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa fasolowa ugotowana na wędzonych ćwiartkach z kurczaka. Do ugotowania zupy nie używamy soli, gdyż zawarta sól w wędzonce i paście rosołowej jest wystarczająco na tyle że zupy nie potrzeba dosalać.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 134
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 31
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 99
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 5891
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 1372
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 134
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 31
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 99
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 5891
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 1372
Składniki
Fasolę wsypujemy do miski i zalewamy zimną wodą i moczymy 3-4 godziny. Po czasie moczenia, fasolę płuczemy pod zimną wodą i wrzucamy do garnka z 1,5 litra wody. Gotujemy 1 godzinę, jeżeli fasola jest na 80% miękka, dokładamy ziemniaki, 2 łyżki suszonego warzywka, marchew i przekrojone na połówki wędzone, wymyte ćwiartki kurczaka. doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Gotujemy kolejną godzinę. Po 45 minutach gotowania dodajemy 1 łyżkę domowej pasty rosołowej, pokrojony czosnek, puszkę pomidorów krojonych oraz 2 łyżki majeranku. Gotujemy jeszcze 15 minut, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie. Smacznego !!!