Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa fasolowa ugotowana na wędzonych ćwiartkach z kurczaka. Do ugotowania zupy nie używamy soli, gdyż zawarta sól w wędzonce i paście rosołowej jest wystarczająco na tyle że zupy nie potrzeba dosalać.
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256279
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2955
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256279
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2955
Składniki
Fasolę wsypujemy do miski i zalewamy zimną wodą i moczymy 3-4 godziny. Po czasie moczenia, fasolę płuczemy pod zimną wodą i wrzucamy do garnka z 1,5 litra wody. Gotujemy 1 godzinę, jeżeli fasola jest na 80% miękka, dokładamy ziemniaki, 2 łyżki suszonego warzywka, marchew i przekrojone na połówki wędzone, wymyte ćwiartki kurczaka. doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Gotujemy kolejną godzinę. Po 45 minutach gotowania dodajemy 1 łyżkę domowej pasty rosołowej, pokrojony czosnek, puszkę pomidorów krojonych oraz 2 łyżki majeranku. Gotujemy jeszcze 15 minut, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie. Smacznego !!!