Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa fasolowa ugotowana na wieprzowych żeberkach jest bardzo smaczna i sycąca. Najlepiej smakuje jesienną lub zimową porą.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 418
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 968
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 84
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 418
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 968
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 84
Składniki
Fasolę namoczyć na noc, następnego dnia odlać wodę w której się moczyła, zalać świeżą, dodać umyte żeberka, odrobinę soli, liście laurowe, angielskie ziele, gotować.
Marchew, pietruszkę i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Po 30 minutach gotowania do fasoli wsypać pokrojone warzywa i gotować przez 10-15 minut.
Kiełbasę bez osłonki i boczek pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni razem z pokrojonym w krążki porem, posiekaną cebulą i czosnkiem.
Wędlinę z porem dodać do zupy, wsypać roztarty majeranek, gotować do miękkości warzyw i fasoli.
Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, ostudzić, wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z zupą, zagotować. Z żeberek usunąć kości, mięso podzielić na kawałki, włożyć z powrotem do zupy. Doprawić do smaku solą, sosem sojowym i pieprzem, posypać posiekaną natką pietruszki.