Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna, polska zupa w nowym wydaniu. Ewa Wachowicz zdradziła przepis na aromatyczną zupę fasolową, którą ugotowała na białej kiełbasie. Jak sama mówi: "Taka fasolowa to naprawdę bardzo smaczna i pożywna potrawa. Jak też dowód na to, że biała kiełbasa ma wiele zastosowań i warto się nią zainteresować nie tylko na Wielkanoc czy Boże Narodzenie." Przepis pochodzi z 472. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 370
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15211
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3124
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 370
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15211
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3124
Składniki
Fasolę namoczyć (najlepiej przez całą noc). Odcedzić, zalać świeżą wodą i ponownie odcedzić.
W garnku na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojone w kostkę cebule. Gdy się zeszklą dorzucić warzywa starte na dużych oczkach oraz posiekany czosnek. Po chwili dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Dorzucić fasolę. Podlać wodą.
Przyprawić majerankiem, zielem angielskim i liściem laurowym. Pokroić i dodać białą parzoną kiełbasę. Gotować tak długo, aż fasola zmięknie.
Zagęścić zasmażką rozrobioną z odrobiną gorącej zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerzu udekorować natką pietruszki.