Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swojska, błyskawiczna w przygotowaniu zupa. Ma dużo pysznego mięska z wędzonym aromatem i...całkiem solidnym kawałkiem kiełbasy. Połączenie tych składników daje piorunujący efekt. Ta zupa fasolowa skradnie serca każdemu, więc liczcie się z dokładkami. Idealnie komponuje się z kawałkiem chleba, koniecznie z tą brązową, w pełni spieczoną skórką!
Duży gar lub kociołek, nóż, deska do krojenia
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 107
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 237
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 238
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 107
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 237
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 238
Składniki
Najszybszym sposobem na przygotowanie fasoli do zupy w plenerze, będzie przygotowanie jej z puszek. W plenerze nie mamy często czasu na moczenie fasoli i szukamy szybkiego efektu. Taką fasolę, w tym przypadku przepłucz wodą, zarówno białą jak i czerwoną. Odstaw na chwilę. Niektórzy zalecają pozostawienie wody, ale my w tym przepisie tego nie będziemy przemycać, ze względów zdrowotnych.
Obierz ziemniaki i pokrój na kostkę. Pokrój również marchewkę, seler oraz białą pietruszkę. Przygotuj cebulkę w kostce, którą użyjesz do mięsa.
W kociołku lub garnku usmaż boczek i kiełbasę z 2 łyżkami tłuszczu, muszą być pokrojone w drobne części. Dodaj cebulę przy ostatnim etapie smażenia.. Smaż ok. kilku minut. Tak przygotowany kociołek lub garnek, zalej, ok. 2,5-3 l wodą. Możesz dodać w tym momencie również bulion wołowy i dodać cząbru. Będzie bardziej esencjonalna zupa. Kilkanaście minut przed końcem gotowania, wrzuć ziemniaki. Dopraw wszystkimi przyprawami.
Gdy ziemniaki się zagotują, dodaj łyżkę mąki, aby zagęścić zupę, polecam bardziej dietetycznie rozwiązanie - 2 łyżki jogurtu. Najlepiej wtedy odseparować część zupy i wymieszać jogurt, aby się nie ścięła masa jogurtowa, a następnie dolać do zupy.