Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z kuchni włoskiej. W oryginalnej wersji używa się fasoli tej z kolorem różowym. Ja zaryzykowałem , połączyłem dwie odmiany. To nie sprawdza się. polecam użyć jeden rodzaj. Ale samokrytyka tylko po to aby zachęcić bo zupa przepyszna.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7957
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 255
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 94
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2146
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 653
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7957
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 255
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 94
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2146
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 653
Składniki
Fasolę zalałem na noc wodą. Następnego dnia obgotowałem w tej samej wodzie na półtwardo, pod koniec gotowania dodałem sól. Odcedziłem. Boczek pokroiłem w paski, obsmażyłem na oleju. Dodałem pokrojoną w kostkę cebulę i marchewkę, posiekany czosnek, chwilę podsmażyłem. Całość zalałem gorącym bulionem i wodą. Gdy zupa zawrzała dodałem fasolę, przykryłem, gotowałem 1 godzinę. Po tym czasie dodałem pomidory i makaron, gotowałem jeszcze ok. 15 minut. Zupę doprawiłem solą, pieprzem i cukrem. Przed podaniem każdy talerz zupy posypałem suszoną bazylią i parmezanem