Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z kuchni włoskiej. W oryginalnej wersji używa się fasoli tej z kolorem różowym. Ja zaryzykowałem , połączyłem dwie odmiany. To nie sprawdza się. polecam użyć jeden rodzaj. Ale samokrytyka tylko po to aby zachęcić bo zupa przepyszna.
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 84
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 292
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 799
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22776
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 84
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 292
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 799
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22776
Składniki
Fasolę zalałem na noc wodą. Następnego dnia obgotowałem w tej samej wodzie na półtwardo, pod koniec gotowania dodałem sól. Odcedziłem. Boczek pokroiłem w paski, obsmażyłem na oleju. Dodałem pokrojoną w kostkę cebulę i marchewkę, posiekany czosnek, chwilę podsmażyłem. Całość zalałem gorącym bulionem i wodą. Gdy zupa zawrzała dodałem fasolę, przykryłem, gotowałem 1 godzinę. Po tym czasie dodałem pomidory i makaron, gotowałem jeszcze ok. 15 minut. Zupę doprawiłem solą, pieprzem i cukrem. Przed podaniem każdy talerz zupy posypałem suszoną bazylią i parmezanem