Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z kuchni włoskiej. W oryginalnej wersji używa się fasoli tej z kolorem różowym. Ja zaryzykowałem , połączyłem dwie odmiany. To nie sprawdza się. polecam użyć jeden rodzaj. Ale samokrytyka tylko po to aby zachęcić bo zupa przepyszna.
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 868
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7795
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 155
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 152
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 868
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7795
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 155
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 152
Składniki
Fasolę zalałem na noc wodą. Następnego dnia obgotowałem w tej samej wodzie na półtwardo, pod koniec gotowania dodałem sól. Odcedziłem. Boczek pokroiłem w paski, obsmażyłem na oleju. Dodałem pokrojoną w kostkę cebulę i marchewkę, posiekany czosnek, chwilę podsmażyłem. Całość zalałem gorącym bulionem i wodą. Gdy zupa zawrzała dodałem fasolę, przykryłem, gotowałem 1 godzinę. Po tym czasie dodałem pomidory i makaron, gotowałem jeszcze ok. 15 minut. Zupę doprawiłem solą, pieprzem i cukrem. Przed podaniem każdy talerz zupy posypałem suszoną bazylią i parmezanem