Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, prosta w przygotowaniu zupa robi się prawie sama w nie więcej niż 30 min.
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2438
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3090
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2761
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2438
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3090
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2761
Składniki
Cebulę siekamy, wrzucamy na podgrzane masło razem z cienko pokrojoną na plasterki marchewką, pokrojonym w piórka porem, pokrojonymi w kostkę ziemniakami, chwilę podsmażamy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, liść laurowy i ziele angielskie. Smażymy 1-2 min, zalewamy pomidorami, chwilę dusimy, cały czas mieszamy. Całość zalewamy wrzątkiem (1,2 l), gotujemy 5 min, dodajemy fasolę razem z zalewą, pokrojoną paprykę i gotujemy do jej miękkości. Do smaku doprawiamy mieloną kozieradką, solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.