Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupka bardzo aromatyczna ,orzeźwiająca na letnie upały. Słodycz kalarepek złamana miętą i papryką.Polecam wypróbować,można smacznie ,zdrowo i syto zjeśc bez dodatku mięsa czy kości.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić,dodać pokrojonego ogórka w kostkę i zasmażyć. Wlać 2,5 litra wody,trzeba wziąśc wiekszy garnek by pomieściła się reszta warzyw. Marchewki,pietruszkę pociąc w plasterki. Kalarepki w kostkę,paprykę w słupki. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Seler naciowy pociąć w paski i wraz z papryką i ziemniakami pokrojonymi w kostkę wrzucić do zupy 10 min,przed końcem gotowania Kiedy warzywa są lekko chrupiące wlać jogurt i wrzucić listki mięty. Zagotować i gotowe.
Smacznego życzę!