Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą odnalazłam w starych przepisach mojej mamy. Dla mnie jest to po prostu rosół w innym wydaniu :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96173
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1911
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5734
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5738
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96173
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1911
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5734
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5738
Składniki
Z mięsa usunąć skórę. Dodać warzywa w całości. Zalać zimną wodą, tak żeby tylko przykryć wszystkie składniki. Dodać przyprawy oprócz pieprzu i soli. Gotować na wolnym ogniu przez godzinę. Odstawić do całkowitego wystygnięcia, a najlepiej na noc.
Następnie wyciągamy mięso z wywaru, a warzywa odrzucamy. Mięso oddzielamy od kości, mielimy w maszynce. Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, dwie łyżki mąki, łyżkę miękkiego masła, pieprz, sól, posiekany koperek. Masę dokładnie wyrabiamy. Robimy malutkie kuleczki rzucamy na gotującą wodę i wyciągamy zaraz po wypłynięciu. Doprawiamy wywar z mięsa i warzyw solą i pieprzem. Podgrzewamy do wrzenia nie zagotowujemy. Mięsne kulki wykładamy na talerz zalewamy gorącym wywarem, posypujemy koperkiem lub pietruszką i żółtym serem .