Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki to klasyczne danie uwielbiane przez wszystkich. Nic więc dziwnego, że ta zupa gołąbkowa podbije sera wszystkich domowników. Danie jest niesamowicie treściwe, sycące i rozgrzewające. Z powodzeniem możesz podać je jako główny obiad czy też szybką kolację dla całej rodziny. Przyrządzisz je znacznie szybciej niż klasyczne gołąbki, a smak jest taki sam!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34201
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1470
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113634
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34201
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1470
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113634
Składniki
W dużym garnku rozgrzej oliwę. Dodaj mięso mielone i dopraw je solą oraz pieprzem. Smaż je, rozdrabniając szpatułką, do zrumienienia przez 4-5 minut.
Cebulę drobno posiekaj i dodaj ją do mięsa. Smaż przez minutę, a następnie dołóż posiekany czosnek i kontynuuj smażenie przez kolejne 2 minuty.
Kapustę drobno poszatkuj, wykorzystując także nieużywane zazwyczaj rdzenie. Pomidory pokrój w kostkę. Dodaj warzywa do garnka razem z bulionem, passatą, ryżej, liściem laurowym i cukrem.
Doprowadź całość do wrzenia i gotuj przez 25 minut lub do miękkości ryżu. Wyjmij liść laurowy. Jeśli zupa stała się za gęsta, dolej więcej bulionu.
Zupę gołąbkową wlej do misek i posyp siekaną natką pietruszki. Podawaj na gorąco.
Przechowuj danie w lodówce przez maksymalnie 2 dni. W trakcie leżakowania może dość mocno zgęstnieć, dlatego podczas podgrzewania dolej tyle bulionu, ile trzeba, by rozluźnić zupę.