Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, gęsta zupa, własciwie danie jednogarnkowe
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112924
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 242
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 514
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 470
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 836
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112924
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 242
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 514
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 470
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 836
Składniki
1. groch wypłukać, zalać zimna wodą, zostawić na kilka godz, nastepnie dodać pokrojone warzywa, liść laurowy, posolić, gotować na małym ogniu, 2. boczek pokroić w drobną kostkę, wytopić, dodac pokrojoną kiełbasę, usmazyć na rumiano, skwarki dodać do zupy, na pozostałym tłuszczu usmazyć cebulę, dodać do zupy, ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do zupy, gotować na małym ogniu (trzeba mieszać, żeby zupa się nie przypaliła), 3. pod koniec gotowania dodać majeranek, doprawić solą i pieprzem, smacznego