Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, gęsta zupa, własciwie danie jednogarnkowe
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 181
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 88
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 106
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 181
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 88
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 106
Składniki
1. groch wypłukać, zalać zimna wodą, zostawić na kilka godz, nastepnie dodać pokrojone warzywa, liść laurowy, posolić, gotować na małym ogniu, 2. boczek pokroić w drobną kostkę, wytopić, dodac pokrojoną kiełbasę, usmazyć na rumiano, skwarki dodać do zupy, na pozostałym tłuszczu usmazyć cebulę, dodać do zupy, ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do zupy, gotować na małym ogniu (trzeba mieszać, żeby zupa się nie przypaliła), 3. pod koniec gotowania dodać majeranek, doprawić solą i pieprzem, smacznego