Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grochówkę przygotowałam na prośbę mojego męża. Jest to zupa syta, smaczna i prosta w wykonaniu. Można przygotować ją z grochu całego lub łuszczonego. Najlepiej smakuje na wywarze z kości wędzonych i boczku wędzonego z dodatkiem kiełbasy.
garnek, patelnia, łyżka, nóż,
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 124
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 140
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 127
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 124
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 140
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 127
Składniki
Groch przebrać, opłukać ( groch cały zalać na 2 -3 godziny zimną wodą), po tym czasie wodę odlać , a groch zalać wywarem mięsnym i zagotować. Odstawić na godzinę i ponownie zagotować. Dodać obrane , opłukane pokrojone w większą kostkę ziemniaki, liście laurowe oraz ziele angielskie. Boczek pokroić w kostkę i stopić. Do boczku dodać obraną pokrojoną cebulę i podsmażyć ,wymieszać z mąką lekko zrumienić a następnie połączyć z zupą. Dodać pokrojoną w półplasterki kiełbasę, przyprawy i chwilę pogotować. W razie potrzeby doprawić do smaku według swojego uznania.