Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grochówkę przygotowałam na prośbę mojego męża. Jest to zupa syta, smaczna i prosta w wykonaniu. Można przygotować ją z grochu całego lub łuszczonego. Najlepiej smakuje na wywarze z kości wędzonych i boczku wędzonego z dodatkiem kiełbasy.
garnek, patelnia, łyżka, nóż,
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 236
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 527
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 715
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1136
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 222
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6099
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 236
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 527
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 715
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1136
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 222
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6099
Składniki
Groch przebrać, opłukać ( groch cały zalać na 2 -3 godziny zimną wodą), po tym czasie wodę odlać , a groch zalać wywarem mięsnym i zagotować. Odstawić na godzinę i ponownie zagotować. Dodać obrane , opłukane pokrojone w większą kostkę ziemniaki, liście laurowe oraz ziele angielskie. Boczek pokroić w kostkę i stopić. Do boczku dodać obraną pokrojoną cebulę i podsmażyć ,wymieszać z mąką lekko zrumienić a następnie połączyć z zupą. Dodać pokrojoną w półplasterki kiełbasę, przyprawy i chwilę pogotować. W razie potrzeby doprawić do smaku według swojego uznania.