Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na grochówkę opartą na wędzonych mięsnych składnikach.
Żeberka, obraną i pokrojoną włoszczyznę zalałem 2 l wody, doprowadziłem do wrzenia, zmniejszyłem ogień i gotowałem ok. 1 godziny. Na początku szumowałem. Wywar przecedziłem wrzuciłem łamany groch i gotowałem jeszcze następną godzinę. Dodałem kilka ziaren pieprzu i jałowca. Na ok. 20 minut przed końcem dodałem obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz boczek pokrojony w kostkę, wcześniej przesmażony na patelni na chrupiąco na maśle i oleju oraz łyżkę „swojskiego” smalcu ( ze skraweczkami ).
Ponadto wrzuciłem wędzoną kiełbasę pokrojoną w półtalarki i wcześniej ugotowane żeberka.
Z ugotowanej włoszczyzny wyjąłem marchewkę, którą pokroiłem w kostkę i dodałem również do zupy. Doprawiłem solą i pieprzem i dużą ilością roztartego w dłoniach majeranku.
Po obejrzeniu kuchennych rewolucji skusiłam się na golonkę wg. przepisu Magdy...
Odsłon: 627504
Klasyczna, hiszpańska tortilla de patatas to jedno z ukochanych dań Magdy Ges...
Odsłon: 16954
Sałatka szwajcarska Magdy Gessler to bardzo proste w wykonaniu danie, bardzo...
Odsłon: 2816
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 177
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 40
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 98
Szybka w przygotowaniu, idealna do zabrania do pracy.
Odsłon: 83
Jedna z moich ulubionych letnich sałatek do pracy, szybka w przygotowaniu i p...
Odsłon: 89
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 177
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 40
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 98
Szybka w przygotowaniu, idealna do zabrania do pracy.
Odsłon: 83
Jedna z moich ulubionych letnich sałatek do pracy, szybka w przygotowaniu i p...
Odsłon: 89
Składniki
Żeberka, obraną i pokrojoną włoszczyznę zalałem 2 l wody, doprowadziłem do wrzenia, zmniejszyłem ogień i gotowałem ok. 1 godziny. Na początku szumowałem. Wywar przecedziłem wrzuciłem łamany groch i gotowałem jeszcze następną godzinę. Dodałem kilka ziaren pieprzu i jałowca. Na ok. 20 minut przed końcem dodałem obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz boczek pokrojony w kostkę, wcześniej przesmażony na patelni na chrupiąco na maśle i oleju oraz łyżkę „swojskiego” smalcu ( ze skraweczkami ). Ponadto wrzuciłem wędzoną kiełbasę pokrojoną w półtalarki i wcześniej ugotowane żeberka. Z ugotowanej włoszczyzny wyjąłem marchewkę, którą pokroiłem w kostkę i dodałem również do zupy. Doprawiłem solą i pieprzem i dużą ilością roztartego w dłoniach majeranku.
Przepisy Zupy
Zupy
Tradycyjna zupa szczawiowa. Przepis babci
Zupy
Chłodnik z rzodkiewki
Zupy
Kremowy chłodnik z bazylii i awokado
Zupy
Chłodnik litewski
Tradycyjna zupa szczawiowa. Przepis babci
Zupa szczawiowa według tradycyjnego przepisu. Taką właśnie przed latami gotow...
Odsłon: 166
Chłodnik z rzodkiewki
Idealny na upalne dni :)
Odsłon: 115