Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa grysikowa kojarzy mi się z dzieciństwem. Taką zupę gotowała moja mama, ale też jadało się taką np w stołówce studenckiej, więc to typowa zupa kuchni polskiej, zresztą bardzo smaczna. Ja robię ją z dodatkiem mięsa drobiowego, więc jest bardziej sycąca. Zwykle gotuję do niej skrzydełka z kurczaka. W osobnym garnku, gdyż nie znoszę takich wywarów na mięsie. Wolę wywary z warzyw. Ewentualnie dodaję mięso dogotowane osobno.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30922
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4470
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1140
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30922
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4470
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1140
Składniki
Skrzydełka gotujemy w lekko osolonej wodzie, a następnie wyjmujemy z wody i studzimy. Mięso oddzielamy od kości i skóry
Zagotowujemy ok 2,5 litra wody. Dodajemy do niej pokrojoną marchewkę, pietruszkę, seler, groszek i fasolkę szparagową. Gotujemy ok 15 minut
Na koniec dosypujemy grysik i chwilę gotujemy. Doprawiamy pieprzem i dodajemy koperek
Do zupy dodajemy mięso ze skrzydełek
Zupę zostawiamy chwilę, żeby się odstała i smaki się przegryzły