Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyobrażacie sobie święta bez zupy grzybowej? Ja nie :) Podaję ją tradycyjnie – z uszkami. Można też dodać do niej makaron lub ugotowane ziemniaki.
Taka babcina postna zupka. Smak i zapach najpiękniejszy na świecie. Z całą st...
Odsłon: 104
Myślę że ten sos każdemu przypadnie do gustu
Odsłon: 242
Domowy comfort food.
Odsłon: 47
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 67
Taka babcina postna zupka. Smak i zapach najpiękniejszy na świecie. Z całą st...
Odsłon: 104
Myślę że ten sos każdemu przypadnie do gustu
Odsłon: 242
Domowy comfort food.
Odsłon: 47
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 67
Składniki
Grzyby zalewam ciepłą wodą i pozostawiam najlepiej na noc. Włoszczyznę myję i obieram. Wrzucam ją do garnka z zimną wodą razem z masłem, solą i pieprzem. Gotuję na małym ogniu, aż wywar stanie się esencjonalny i intensywny w smaku.
Grzyby kroję w paseczki, a wody w której moczyły się grzyby nie wylewam.
Pokrojone grzyby wrzucam do czystego, przecedzonego bulionu. Dolewam wodę z grzybów i gotuję około 20 minut.
Zanim dodam śmietanę, muszę ją zahartować. Nie chcę, aby zważyła się w mojej gorącej zupie. Dlatego stopniowo dolewam 1-2 łyżki bulionu do śmietany i energicznie mieszam. Powtarzam to kilka razy i następnie wąskim strumieniem wlewam śmietanę do zupy cały czas mieszając. Smacznego!!!