Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyobrażacie sobie święta bez zupy grzybowej? Ja nie :) Podaję ją tradycyjnie – z uszkami. Można też dodać do niej makaron lub ugotowane ziemniaki.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11070
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3480
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1176
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4183
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 364
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11070
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3480
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1176
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4183
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 364
Składniki
Grzyby zalewam ciepłą wodą i pozostawiam najlepiej na noc. Włoszczyznę myję i obieram. Wrzucam ją do garnka z zimną wodą razem z masłem, solą i pieprzem. Gotuję na małym ogniu, aż wywar stanie się esencjonalny i intensywny w smaku.
Grzyby kroję w paseczki, a wody w której moczyły się grzyby nie wylewam.
Pokrojone grzyby wrzucam do czystego, przecedzonego bulionu. Dolewam wodę z grzybów i gotuję około 20 minut.
Zanim dodam śmietanę, muszę ją zahartować. Nie chcę, aby zważyła się w mojej gorącej zupie. Dlatego stopniowo dolewam 1-2 łyżki bulionu do śmietany i energicznie mieszam. Powtarzam to kilka razy i następnie wąskim strumieniem wlewam śmietanę do zupy cały czas mieszając. Smacznego!!!