Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa grzybowa

Zupa grzybowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 31 Ocena: 145

Dodano:

Odsłon: 225

Szybka zupa grzybowa z makaronem. Z mrożonych grzybów :)

Składniki

  • Grzyby mrożone ok.500g ( u mnie mieszanka grzyby leśne, boczniaki i pieczarki)
  • śmietana 18 %
  • Bulion drobiowy 2-3 lity wg uznania
  • 20g masla
  • Jedna mała cebula
  • Makaron
  • Natka pietruszki
  • Sól pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa grzybowa

Przygotowanie

  1. Grzyby odmrażamy i kroimy na mniejsze kawałeczki. Wrzucamy do garnka z dodatkiem masła podsmażamy chwilkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do grzybów. Całość podsmażamy ok 10 min. Po tym czasie zalewamy grzyby i cebulę bulionem doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 5-10 min. Doprawiamy solą i pieprzem. Zabielamy śmietanka. Na sam koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Taka zupę podaje z makaronem. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń