Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z grzybów smakuje najlepiej.
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 171
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 171
Składniki
Wykonanie: Grzyby dokładnie opłukać na sicie, następnie zalać mlekiem i odstawić na kilka godzin. Po czym dodać pokrojoną cebulę, zalać wywarem, doprawić do smaku i gotować do miękkości grzybów. Pod koniec gotowania zaciągnąć złocistą zasmażką przyrządzoną z mąki i masła rozprowadzoną zimnym wywarem. Po ugotowaniu posypać koperkiem i podawać np.: z kaszą pęczak lub własnej roboty łazankami.