Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z grzybów smakuje najlepiej.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 996
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2897
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 996
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2897
Składniki
Wykonanie: Grzyby dokładnie opłukać na sicie, następnie zalać mlekiem i odstawić na kilka godzin. Po czym dodać pokrojoną cebulę, zalać wywarem, doprawić do smaku i gotować do miękkości grzybów. Pod koniec gotowania zaciągnąć złocistą zasmażką przyrządzoną z mąki i masła rozprowadzoną zimnym wywarem. Po ugotowaniu posypać koperkiem i podawać np.: z kaszą pęczak lub własnej roboty łazankami.