Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy w pełni, więc czas na ich wykorzystanie.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Wykonanie zupy: Warzywa obrać, pokroić, zalać wrzątkiem, dodać przyprawy, grzyby( wcześniej namoczone)- ugotować. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, rozprowadzić wywarem i połączyć z zupą- następnie zagotować. Wykonanie masy grzybowej: Wyjąć połowę grzybów z wywaru, zmielić razem z przysmażoną cebulą na maśle, przyprawić do smaku, dodać bułkę tartą, śmietanę i żółtko. Otrzymaną masą grzybową smarować plastry bułki, wierzch posmarować rozmąconym jajkiem i zapiec na blaszce wysmarowanej masłem do zrumienienia. Gotowe grzanki podawać osobno do zupy.