Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy w pełni, więc czas na ich wykorzystanie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12513
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5254
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12513
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5254
Składniki
Wykonanie zupy: Warzywa obrać, pokroić, zalać wrzątkiem, dodać przyprawy, grzyby( wcześniej namoczone)- ugotować. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, rozprowadzić wywarem i połączyć z zupą- następnie zagotować. Wykonanie masy grzybowej: Wyjąć połowę grzybów z wywaru, zmielić razem z przysmażoną cebulą na maśle, przyprawić do smaku, dodać bułkę tartą, śmietanę i żółtko. Otrzymaną masą grzybową smarować plastry bułki, wierzch posmarować rozmąconym jajkiem i zapiec na blaszce wysmarowanej masłem do zrumienienia. Gotowe grzanki podawać osobno do zupy.