Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy w pełni, więc czas na ich wykorzystanie.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 931
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1882
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6449
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 931
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1882
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6449
Składniki
Wykonanie zupy: Warzywa obrać, pokroić, zalać wrzątkiem, dodać przyprawy, grzyby( wcześniej namoczone)- ugotować. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, rozprowadzić wywarem i połączyć z zupą- następnie zagotować. Wykonanie masy grzybowej: Wyjąć połowę grzybów z wywaru, zmielić razem z przysmażoną cebulą na maśle, przyprawić do smaku, dodać bułkę tartą, śmietanę i żółtko. Otrzymaną masą grzybową smarować plastry bułki, wierzch posmarować rozmąconym jajkiem i zapiec na blaszce wysmarowanej masłem do zrumienienia. Gotowe grzanki podawać osobno do zupy.