Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy w pełni, więc czas na ich wykorzystanie.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 449
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1539
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8951
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 449
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1539
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8951
Składniki
Wykonanie zupy: Warzywa obrać, pokroić, zalać wrzątkiem, dodać przyprawy, grzyby( wcześniej namoczone)- ugotować. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, rozprowadzić wywarem i połączyć z zupą- następnie zagotować. Wykonanie masy grzybowej: Wyjąć połowę grzybów z wywaru, zmielić razem z przysmażoną cebulą na maśle, przyprawić do smaku, dodać bułkę tartą, śmietanę i żółtko. Otrzymaną masą grzybową smarować plastry bułki, wierzch posmarować rozmąconym jajkiem i zapiec na blaszce wysmarowanej masłem do zrumienienia. Gotowe grzanki podawać osobno do zupy.