Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To trochę odmieniona zupa grzybowa. Zagęszczona jest jajkiem, dlatego na zupie powstały białe smugi, które może nie wyglądają zbyt apetycznie. Zapewniam, zupa jest pełna smaku i aromatu.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 210
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 181
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2655
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 210
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 181
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2655
Składniki
Oczyszczone i pokrojone grzyby zalać wodą, dodać łyżkę masła, sól, pieprz i kminek. Zagotować. Ziemniaki, marchewkę i cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do zupy. Gdy warzywa będą miękkie dodać zahartowaną zupą śmietanę. Całość wymieszać i zagotować. Jajka rozbić i roztrzepać ze szczyptą soli i odrobiną wody. Następnie powoli dodawać do zupy, ciągle mieszając. Po dodaniu jajek zupy już nie gotujemy. Na koniec zupę doprawić do smaku, posypać koperkiem i szczypiorkiem.