Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To trochę odmieniona zupa grzybowa. Zagęszczona jest jajkiem, dlatego na zupie powstały białe smugi, które może nie wyglądają zbyt apetycznie. Zapewniam, zupa jest pełna smaku i aromatu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9597
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1107
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 219
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20900
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9597
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1107
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 219
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20900
Składniki
Oczyszczone i pokrojone grzyby zalać wodą, dodać łyżkę masła, sól, pieprz i kminek. Zagotować. Ziemniaki, marchewkę i cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do zupy. Gdy warzywa będą miękkie dodać zahartowaną zupą śmietanę. Całość wymieszać i zagotować. Jajka rozbić i roztrzepać ze szczyptą soli i odrobiną wody. Następnie powoli dodawać do zupy, ciągle mieszając. Po dodaniu jajek zupy już nie gotujemy. Na koniec zupę doprawić do smaku, posypać koperkiem i szczypiorkiem.