Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To trochę odmieniona zupa grzybowa. Zagęszczona jest jajkiem, dlatego na zupie powstały białe smugi, które może nie wyglądają zbyt apetycznie. Zapewniam, zupa jest pełna smaku i aromatu.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8716
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7394
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5055
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328105
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8716
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7394
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5055
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328105
Składniki
Oczyszczone i pokrojone grzyby zalać wodą, dodać łyżkę masła, sól, pieprz i kminek. Zagotować. Ziemniaki, marchewkę i cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do zupy. Gdy warzywa będą miękkie dodać zahartowaną zupą śmietanę. Całość wymieszać i zagotować. Jajka rozbić i roztrzepać ze szczyptą soli i odrobiną wody. Następnie powoli dodawać do zupy, ciągle mieszając. Po dodaniu jajek zupy już nie gotujemy. Na koniec zupę doprawić do smaku, posypać koperkiem i szczypiorkiem.