Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To trochę odmieniona zupa grzybowa. Zagęszczona jest jajkiem, dlatego na zupie powstały białe smugi, które może nie wyglądają zbyt apetycznie. Zapewniam, zupa jest pełna smaku i aromatu.
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 12
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5449
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 301
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28014
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 12
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5449
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 301
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28014
Składniki
Oczyszczone i pokrojone grzyby zalać wodą, dodać łyżkę masła, sól, pieprz i kminek. Zagotować. Ziemniaki, marchewkę i cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do zupy. Gdy warzywa będą miękkie dodać zahartowaną zupą śmietanę. Całość wymieszać i zagotować. Jajka rozbić i roztrzepać ze szczyptą soli i odrobiną wody. Następnie powoli dodawać do zupy, ciągle mieszając. Po dodaniu jajek zupy już nie gotujemy. Na koniec zupę doprawić do smaku, posypać koperkiem i szczypiorkiem.