Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, gęsta i bardzo aromatyczna
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2167
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 133
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2167
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 133
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Składniki
Na rozgrzanym maśle zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać oczyszczone i pokrojone grzyby oraz liście laurowe i ziele angielskie. Podsmażać razem kilka minut.
Następnie grzyby zalać bulionem i wsypać pęczak.
Seler i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do gotującej się zupy. Całość doprawić solą i pieprzem, gotować do miękkości kaszy.
Gotową zupę zabielić śmietaną. Podawać z posiekaną natką pietruszki.