Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, gęsta i bardzo aromatyczna
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 221
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3281
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 221
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3281
Składniki
Na rozgrzanym maśle zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać oczyszczone i pokrojone grzyby oraz liście laurowe i ziele angielskie. Podsmażać razem kilka minut.
Następnie grzyby zalać bulionem i wsypać pęczak.
Seler i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do gotującej się zupy. Całość doprawić solą i pieprzem, gotować do miękkości kaszy.
Gotową zupę zabielić śmietaną. Podawać z posiekaną natką pietruszki.