Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, gęsta i bardzo aromatyczna
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117348
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8096
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3035
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1738
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1371
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117348
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8096
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3035
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1738
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1371
Składniki
Na rozgrzanym maśle zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać oczyszczone i pokrojone grzyby oraz liście laurowe i ziele angielskie. Podsmażać razem kilka minut.
Następnie grzyby zalać bulionem i wsypać pęczak.
Seler i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do gotującej się zupy. Całość doprawić solą i pieprzem, gotować do miękkości kaszy.
Gotową zupę zabielić śmietaną. Podawać z posiekaną natką pietruszki.