Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, gęsta i bardzo aromatyczna
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10568
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336874
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4632
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424521
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10568
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336874
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4632
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424521
Składniki
Na rozgrzanym maśle zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać oczyszczone i pokrojone grzyby oraz liście laurowe i ziele angielskie. Podsmażać razem kilka minut.
Następnie grzyby zalać bulionem i wsypać pęczak.
Seler i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do gotującej się zupy. Całość doprawić solą i pieprzem, gotować do miękkości kaszy.
Gotową zupę zabielić śmietaną. Podawać z posiekaną natką pietruszki.