Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, gęsta i bardzo aromatyczna
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25672
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2654
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1302
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25672
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2654
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1302
Składniki
Na rozgrzanym maśle zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać oczyszczone i pokrojone grzyby oraz liście laurowe i ziele angielskie. Podsmażać razem kilka minut.
Następnie grzyby zalać bulionem i wsypać pęczak.
Seler i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do gotującej się zupy. Całość doprawić solą i pieprzem, gotować do miękkości kaszy.
Gotową zupę zabielić śmietaną. Podawać z posiekaną natką pietruszki.