Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suszone borowiki, świeże brązowe pieczarki i pieczone kasztany, które nadają zupie słodkawy, maślano-orzechowy posmak....
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 987
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2319
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1230
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 987
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2319
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1230
Składniki
Suszone grzyby namoczyć w szklance wody. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, marchewkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
W garnku rozgrzać masło, wrzucić pokrojone pieczarki. Smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż zaczną brązowieć. Dodać cebulę, czosnek i gałązki tymianku. Dusić na średnim ogniu przez kilka minut do zeszklenia cebuli.
Następnie do garnka wrzucić kasztany, suszone grzyby wraz z wodą z namaczania oraz tarte warzywa. Wlać bulion i gotować około 30 minut. Po tym czasie usunąć gałązki tymianku.
Ugotowaną zupę zblendować do gładkiej konsystencji, doprawić do smaku solą i pieprzem, zaprawić śmietaną.