Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa grzybowa z łazankami

Zupa grzybowa z łazankami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2203 Ocena: 48847

Dodano:

Odsłon: 428

Jak to dobrze pomrozić wieże grzyby, z których można wyczarować przepyszne dania. W ubiegłym roku bór obdarzył nas mnóstwem prawdziwków. Właśnie z nich powstała prosta, a zarazem bardzo smaczna, zupa grzybowa.

Składniki

  • 200 g makaronu łazanki
  • 300 g mrożonych prawdziwków
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła ghee
  • 1,2 litra bulionu warzywnego
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa grzybowa z łazankami

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

    Grzyby rozmrażamy, odcedzamy z nadmiaru wody.

    Marchewki kroimy w drobną kostkę.

    Cebulę siekamy.

    Na rozgrzane masło wrzucamy marchewkę, smażymy przez kilka minut, dodajemy posiekaną cebulę, szklimy.
    Dorzucamy grzyby, cały czas mieszając, smażymy przez chwilę na największym płomieniu.

    Zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy przez kwadrans.

    Podajemy z makaronem i posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń