Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak to dobrze pomrozić wieże grzyby, z których można wyczarować przepyszne dania. W ubiegłym roku bór obdarzył nas mnóstwem prawdziwków. Właśnie z nich powstała prosta, a zarazem bardzo smaczna, zupa grzybowa.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Grzyby rozmrażamy, odcedzamy z nadmiaru wody. Marchewki kroimy w drobną kostkę. Cebulę siekamy. Na rozgrzane masło wrzucamy marchewkę, smażymy przez kilka minut, dodajemy posiekaną cebulę, szklimy. Dorzucamy grzyby, cały czas mieszając, smażymy przez chwilę na największym płomieniu. Zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy przez kwadrans. Podajemy z makaronem i posiekaną natką pietruszki.