Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak to dobrze pomrozić wieże grzyby, z których można wyczarować przepyszne dania. W ubiegłym roku bór obdarzył nas mnóstwem prawdziwków. Właśnie z nich powstała prosta, a zarazem bardzo smaczna, zupa grzybowa.
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 83
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 272
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 83
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 272
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Grzyby rozmrażamy, odcedzamy z nadmiaru wody. Marchewki kroimy w drobną kostkę. Cebulę siekamy. Na rozgrzane masło wrzucamy marchewkę, smażymy przez kilka minut, dodajemy posiekaną cebulę, szklimy. Dorzucamy grzyby, cały czas mieszając, smażymy przez chwilę na największym płomieniu. Zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy przez kwadrans. Podajemy z makaronem i posiekaną natką pietruszki.