Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek suszonych śliwek z pestką do zupy grzybowej nadaje jej znakomity słodko-kwaśny smak. Jeśli macie bardzo słodkie śliwki, pamiętajcie, aby wlać jeszcze odrobinę soku z cytryny. Przepis pochodzi z 501. odcinka programu "Ewa gotuje".
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1000
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2902
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1000
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2902
Składniki
Grzyby namoczyć w wodzie (najlepiej przez całą noc).
Masło roztopić w garnku i podsmażyć na nim obrane i pokrojone w kostkę warzywa.
Dodać grzyby – wraz z wodą. Wlać trochę świeżej, zimnej wody. Przyprawić solą. Przykryć i gotować przez 10 minut. Po tym czasie dorzucić suszone śliwki.
Na patelni roztopić masło. Wsypać mąkę. Wymieszać i zasmażyć. Rozprowadzić odrobiną gorącej zupy i przelać do garnka. Wymieszać i od razu podawać.