Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek suszonych śliwek z pestką do zupy grzybowej nadaje jej znakomity słodko-kwaśny smak. Jeśli macie bardzo słodkie śliwki, pamiętajcie, aby wlać jeszcze odrobinę soku z cytryny. Przepis pochodzi z 501. odcinka programu "Ewa gotuje".
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4287
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4287
Składniki
Grzyby namoczyć w wodzie (najlepiej przez całą noc).
Masło roztopić w garnku i podsmażyć na nim obrane i pokrojone w kostkę warzywa.
Dodać grzyby – wraz z wodą. Wlać trochę świeżej, zimnej wody. Przyprawić solą. Przykryć i gotować przez 10 minut. Po tym czasie dorzucić suszone śliwki.
Na patelni roztopić masło. Wsypać mąkę. Wymieszać i zasmażyć. Rozprowadzić odrobiną gorącej zupy i przelać do garnka. Wymieszać i od razu podawać.