Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek suszonych śliwek z pestką do zupy grzybowej nadaje jej znakomity słodko-kwaśny smak. Jeśli macie bardzo słodkie śliwki, pamiętajcie, aby wlać jeszcze odrobinę soku z cytryny. Przepis pochodzi z 501. odcinka programu "Ewa gotuje".
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4823
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 945
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9210
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1360
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4823
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 945
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9210
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1360
Składniki
Grzyby namoczyć w wodzie (najlepiej przez całą noc).
Masło roztopić w garnku i podsmażyć na nim obrane i pokrojone w kostkę warzywa.
Dodać grzyby – wraz z wodą. Wlać trochę świeżej, zimnej wody. Przyprawić solą. Przykryć i gotować przez 10 minut. Po tym czasie dorzucić suszone śliwki.
Na patelni roztopić masło. Wsypać mąkę. Wymieszać i zasmażyć. Rozprowadzić odrobiną gorącej zupy i przelać do garnka. Wymieszać i od razu podawać.