Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na aromatyczną, smakowitą i pożywną zupę grzybową z dodatkiem ziemniaków oraz owoców jałowca. Zupa swym smakiem i aromatem rozpieści nasze kubki smakowe oraz pozwoli nam poczuć najwspanialsze zapachy lasu :)
Grzyby zalewamy zimną wodą i moczymy je przez noc, a następnego dnia gotujemy je w wodzie z namaczania przez około 30 minut, ściągając powstający "szum". Do wywaru grzybowego dodajemy bulion drobiowy, listek laurowy, owoce jałowca, szczyptę ziela angielskiego oraz czosnku i zagotowujemy.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy do odpowiedniej miękkości. Pokrojoną cebulkę szklimy na maśle. Por kroimy w krążki, marchewkę, pietruszkę i seler w słupki i dodajemy do gotującego się bulionu z grzybami wraz z podsmażoną cebulką i przyprawami: koperkiem oraz majerankiem. Gdy warzywa i grzyby będą miękkie dodajemy do nich ugotowane ziemniaki, doprawiamy solą, sosem sojowym i pieprzem oraz zabielamy śmietaną. Całość ponownie zagotowujemy i gotowe :)
Zupa świetnie sprawdzi się na wigilijnym stole, jedank wtedy przygotujmy ją na wywarze warzywnym ;)
Życzę smacznego! :)
Zupa grzybowa najlepiej smakuje mi jesienią i zimą, po długim spacerze. Cudow...
Odsłon: 16092
Do sałatki dodajemy pokrojoną kapustę pekińska,mieszankę warzyw meksykańskich...
Odsłon: 30
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1801
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 196
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32564
Do sałatki dodajemy pokrojoną kapustę pekińska,mieszankę warzyw meksykańskich...
Odsłon: 30
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1801
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 196
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32564
Składniki
Grzyby zalewamy zimną wodą i moczymy je przez noc, a następnego dnia gotujemy je w wodzie z namaczania przez około 30 minut, ściągając powstający "szum". Do wywaru grzybowego dodajemy bulion drobiowy, listek laurowy, owoce jałowca, szczyptę ziela angielskiego oraz czosnku i zagotowujemy.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy do odpowiedniej miękkości. Pokrojoną cebulkę szklimy na maśle. Por kroimy w krążki, marchewkę, pietruszkę i seler w słupki i dodajemy do gotującego się bulionu z grzybami wraz z podsmażoną cebulką i przyprawami: koperkiem oraz majerankiem. Gdy warzywa i grzyby będą miękkie dodajemy do nich ugotowane ziemniaki, doprawiamy solą, sosem sojowym i pieprzem oraz zabielamy śmietaną. Całość ponownie zagotowujemy i gotowe :) Zupa świetnie sprawdzi się na wigilijnym stole, jedank wtedy przygotujmy ją na wywarze warzywnym ;) Życzę smacznego! :)
Przepisy Zupy
Zupy
Botwinka
Zupy
Zupa belwederska
Zupy
Zupa jagodowa z makaronem
Zupy
Chłodnik litewski
Botwinka
Pyszne , zdrowa i pożywna zupa z warzywami, ziemniakami z dodatkiem jajka po...
Odsłon: 1869
Zupa belwederska
Aromatyczna, kremowa zupa kalafiorowa z dodatkiem podsmażonych pieczarek. Dos...
Odsłon: 989