Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na aromatyczną, smakowitą i pożywną zupę grzybową z dodatkiem ziemniaków oraz owoców jałowca. Zupa swym smakiem i aromatem rozpieści nasze kubki smakowe oraz pozwoli nam poczuć najwspanialsze zapachy lasu :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3766
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2131
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5582
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5589
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3766
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2131
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5582
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5589
Składniki
Grzyby zalewamy zimną wodą i moczymy je przez noc, a następnego dnia gotujemy je w wodzie z namaczania przez około 30 minut, ściągając powstający "szum". Do wywaru grzybowego dodajemy bulion drobiowy, listek laurowy, owoce jałowca, szczyptę ziela angielskiego oraz czosnku i zagotowujemy.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy do odpowiedniej miękkości. Pokrojoną cebulkę szklimy na maśle. Por kroimy w krążki, marchewkę, pietruszkę i seler w słupki i dodajemy do gotującego się bulionu z grzybami wraz z podsmażoną cebulką i przyprawami: koperkiem oraz majerankiem. Gdy warzywa i grzyby będą miękkie dodajemy do nich ugotowane ziemniaki, doprawiamy solą, sosem sojowym i pieprzem oraz zabielamy śmietaną. Całość ponownie zagotowujemy i gotowe :) Zupa świetnie sprawdzi się na wigilijnym stole, jedank wtedy przygotujmy ją na wywarze warzywnym ;) Życzę smacznego! :)