Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa grzybowa ze świeżych grzybów

Zupa grzybowa ze świeżych grzybów

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 202

Dodano:

Odsłon: 1599

Zupa grzybowa ze świeżych leśnych grzybów to danie obowiązkowe do zrobienia w sezonie grzybowym ! Pyszna, szybka i sycąca. Ugotowana na wywarze warzywnym i podana z makaronem i świeżym koperkiem. Zupa pachnąca lasem :)

Składniki

  • 0,5 kg leśnych grzybów (podgrzybki, borowiki, maślaki, kurki)
  • 3 marchewki
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • 1 kostka bulionu warzywnego (najlepiej domowa lub z dobrym składem)
  • Sól, pieprz do smaku
  • 0,5 l wody
  • świeży koperek
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy na lekko osolony wrzątek i obgotowujemy.

  2. W drugim garnku gotujemy wywar z warzyw (woda+marchewka+kostka bulionowa+ziele angielskie+liście laurowe).

  3. Podgotowane grzyby odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju i krótko przesmażamy. Tak przygotowane grzyby dodajemy do bulionu. Gotujemy ok. 10-12 min. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z makaronem i świeżym koprem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jan_Kwiat 28 sierpnia To się je widelcem? Coś mało zupy w zupie.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń