Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa grzybowa ze świeżych leśnych grzybów to danie obowiązkowe do zrobienia w sezonie grzybowym ! Pyszna, szybka i sycąca. Ugotowana na wywarze warzywnym i podana z makaronem i świeżym koperkiem. Zupa pachnąca lasem :)
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12925
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8038
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 308
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2182
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 714
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12925
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8038
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 308
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2182
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 714
Składniki
Grzyby dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy na lekko osolony wrzątek i obgotowujemy.
W drugim garnku gotujemy wywar z warzyw (woda+marchewka+kostka bulionowa+ziele angielskie+liście laurowe).
Podgotowane grzyby odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju i krótko przesmażamy. Tak przygotowane grzyby dodajemy do bulionu. Gotujemy ok. 10-12 min. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z makaronem i świeżym koprem.