Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa grzybowa ze świeżych leśnych grzybów to danie obowiązkowe do zrobienia w sezonie grzybowym ! Pyszna, szybka i sycąca. Ugotowana na wywarze warzywnym i podana z makaronem i świeżym koperkiem. Zupa pachnąca lasem :)
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 280
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 147
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 380
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1551
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 280
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 147
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 380
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1551
Składniki
Grzyby dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy na lekko osolony wrzątek i obgotowujemy.
W drugim garnku gotujemy wywar z warzyw (woda+marchewka+kostka bulionowa+ziele angielskie+liście laurowe).
Podgotowane grzyby odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju i krótko przesmażamy. Tak przygotowane grzyby dodajemy do bulionu. Gotujemy ok. 10-12 min. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z makaronem i świeżym koprem.