Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ze świeżych leśnych grzybów potrafi być równie aromatyczna jak ta z grzybów suszonych.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5630
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29107
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 76
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5630
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29107
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 76
Składniki
Najpierw wstawia się wywar, ten z kaczki jest wyjątkowo bogaty w smaku. Z dodatkiem ziela, liści i pokrojonych w kostkę cebulą, marchewką i pietruszką i nacią lubczyku, kaczka- 1,5 h. Na patelni rumieni się posiekaną cebulę, potem dodaje się oczyszczone grzyby, gdy te się zrumienią można dodać posiekany czosnek. Usmażone grzyby daje się do wywaru ( korpusy i lubczyk trzeba wyjąć). Całość gotuje się około 15 minut. Na sam koniec do zupy dolewa się śmietankę, i doprawia się sosem sojowym, solą i pieprzem. Zupę można podawać z makaronem posypaną natką. ` Nadmiar tłuszczu zawsze można zdjąć łyżką z zupy.
Smacznego :)