Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ze świeżych leśnych grzybów potrafi być równie aromatyczna jak ta z grzybów suszonych.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 14
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2806
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4157
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 14
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2806
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4157
Składniki
Najpierw wstawia się wywar, ten z kaczki jest wyjątkowo bogaty w smaku. Z dodatkiem ziela, liści i pokrojonych w kostkę cebulą, marchewką i pietruszką i nacią lubczyku, kaczka- 1,5 h. Na patelni rumieni się posiekaną cebulę, potem dodaje się oczyszczone grzyby, gdy te się zrumienią można dodać posiekany czosnek. Usmażone grzyby daje się do wywaru ( korpusy i lubczyk trzeba wyjąć). Całość gotuje się około 15 minut. Na sam koniec do zupy dolewa się śmietankę, i doprawia się sosem sojowym, solą i pieprzem. Zupę można podawać z makaronem posypaną natką. ` Nadmiar tłuszczu zawsze można zdjąć łyżką z zupy.
Smacznego :)