Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ze świeżych leśnych grzybów potrafi być równie aromatyczna jak ta z grzybów suszonych.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4940
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13761
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3238
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1046
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4940
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13761
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3238
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1046
Składniki
Najpierw wstawia się wywar, ten z kaczki jest wyjątkowo bogaty w smaku. Z dodatkiem ziela, liści i pokrojonych w kostkę cebulą, marchewką i pietruszką i nacią lubczyku, kaczka- 1,5 h. Na patelni rumieni się posiekaną cebulę, potem dodaje się oczyszczone grzyby, gdy te się zrumienią można dodać posiekany czosnek. Usmażone grzyby daje się do wywaru ( korpusy i lubczyk trzeba wyjąć). Całość gotuje się około 15 minut. Na sam koniec do zupy dolewa się śmietankę, i doprawia się sosem sojowym, solą i pieprzem. Zupę można podawać z makaronem posypaną natką. ` Nadmiar tłuszczu zawsze można zdjąć łyżką z zupy.
Smacznego :)