Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-10-2024
Zupa grzybowa przygotowana według przepisu z thermomix -u. Pyszna, aromatyczna i pożywna zupka. Wiem że nie w każdym domu to urządzenie się znajduje. Ja też zakupiłam niedawno więc przepis piszę swoimi słowami. Zupkę polecam bo jest pyszna. Polecam
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1845
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 49
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1845
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 49
Składniki
Grzyby oczyścić, umyć i osuszyć , następnie drobniutko posiekać lub rozdrobnić malakserem. Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w mniejszą kostkę. Marchewkę, pietruszkę oraz seler po obraniu i umyciu pokroić na mniejsze kawałki i również rozdrobnić malakserem. Cebulę po obraniu drobno posiekać jak również natkę pietruszki drobno posiekać. W garnku z grubym dnem rozgrzać olej dodać posiekaną cebulę i podsmażyć do zeszklenia, dodać przygotowane, rozdrobnione warzywa łącznie z grzybami, podsmażać około10 minut. Wlać bulion, dodać przyprawy czyli liść laurowy , ziele angielskie oraz sól , pieprz i rozmaryn do smaku , całość gotować około 30 minut. W połowie czyli po 15 minutach gotowania dołożyć pokrojone ziemniaki i gotować kolejne 15 minut. Gotową zupę wyłączyć , rozlać na talerze i podawać z kleksem gęstej śmietany lub jogurtu naturalnego. Posypać natką pietruszki. Smacznego Rada; Mając thermomix praca jest ułatwiona bo wszystko wkłada się kolejno do misy thermomixa, załącza się program i gotowe.
Zupa po ugotowaniu.
Zupa gotowa do podania.