Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113038
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 416
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 567
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113038
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 416
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 567
Składniki
Mięso pokroić w kostkę, zamarynować w papryce, soli, ziołach i pieprzu. Podsmażyć na patelni, zdjąć. Na tej samej patelni smażymy cebulę, por, czosnek, solimy, odkładamy. Na końcu smażymy pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Składniki usmażone mieszamy w dużym garnku, zalewamy bulionem i wodą. Dodajemy maggi, przyprawy, liść laurowy. Gotujemy. Po upływie godziny gdy mięso jest prawie miękkie dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i paprykę. 15 minut przed końcem gotowania dolewamy: * passate lub pomidory, * koncentrat pomidorowy, * ajwar, * łyżkę masła * garść zielonej pietruszki. Dla kwaskowatego smaku można dodać 2 łyżki wody z ogórków.