Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca, pikantna, pełna smaku.
Mięso pokroić w kostkę, zamarynować w papryce, soli, ziołach i pieprzu.
Podsmażyć na patelni, zdjąć.
Na tej samej patelni smażymy cebulę, por, czosnek, solimy, odkładamy. Na końcu smażymy pokrojoną marchewkę i pietruszkę.
Składniki usmażone mieszamy w dużym garnku, zalewamy bulionem i wodą.
Dodajemy maggi, przyprawy, liść laurowy. Gotujemy.
Po upływie godziny gdy mięso jest prawie miękkie dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i paprykę.
15 minut przed końcem gotowania dolewamy:
* passate lub pomidory,
* koncentrat pomidorowy,
* ajwar,
* łyżkę masła
* garść zielonej pietruszki.
Dla kwaskowatego smaku można dodać 2 łyżki wody z ogórków.
Znaleźliśmy ten przepis w jednej z książek TOLNAI KÁLMÁN z 1986 roku. Lubimy...
Odsłon: 3264
Makaron z serem to chyba jedno z najprostszych, najtańszych i najszybszych w...
Odsłon: 4664
Fusilli czyli świderki, choć każdy makaron w tej wersji sprawdzi się. Liczymy...
Odsłon: 556
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 42
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 76
Makaron z serem to chyba jedno z najprostszych, najtańszych i najszybszych w...
Odsłon: 4664
Fusilli czyli świderki, choć każdy makaron w tej wersji sprawdzi się. Liczymy...
Odsłon: 556
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 42
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 76
Składniki
Mięso pokroić w kostkę, zamarynować w papryce, soli, ziołach i pieprzu. Podsmażyć na patelni, zdjąć. Na tej samej patelni smażymy cebulę, por, czosnek, solimy, odkładamy. Na końcu smażymy pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Składniki usmażone mieszamy w dużym garnku, zalewamy bulionem i wodą. Dodajemy maggi, przyprawy, liść laurowy. Gotujemy. Po upływie godziny gdy mięso jest prawie miękkie dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i paprykę. 15 minut przed końcem gotowania dolewamy: * passate lub pomidory, * koncentrat pomidorowy, * ajwar, * łyżkę masła * garść zielonej pietruszki. Dla kwaskowatego smaku można dodać 2 łyżki wody z ogórków.
Przepisy Zupy
Zupy
Lekka zupka
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Lekka zupka
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 287
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 232