Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 88
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6854
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 261
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 198
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 476
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 88
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6854
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 261
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 198
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 476
Składniki
Mięso pokroić w kostkę, zamarynować w papryce, soli, ziołach i pieprzu. Podsmażyć na patelni, zdjąć. Na tej samej patelni smażymy cebulę, por, czosnek, solimy, odkładamy. Na końcu smażymy pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Składniki usmażone mieszamy w dużym garnku, zalewamy bulionem i wodą. Dodajemy maggi, przyprawy, liść laurowy. Gotujemy. Po upływie godziny gdy mięso jest prawie miękkie dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i paprykę. 15 minut przed końcem gotowania dolewamy: * passate lub pomidory, * koncentrat pomidorowy, * ajwar, * łyżkę masła * garść zielonej pietruszki. Dla kwaskowatego smaku można dodać 2 łyżki wody z ogórków.