Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najczęściej przygotowywanych zup w polskiej kuchni. Tym razem zrobiliśmy wersję bez fasoli.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 865
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5887
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9714
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 335
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 865
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5887
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9714
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 335
Składniki
Cebule kroimy w piórka, szklimy na smalcu. Dodajemy mięso pokrojone w dużą kostkę, ziemniaki (również w kostkę), marchewki (plasterki), pieczarki (ćwiartki), posiekany czosnek, łyżeczkę kminku, dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez godzinę, co jakiś czas mieszamy. Dodajmy gorący bulion, gotujemy 5 min, wlewamy pomidory i passatę. Wrzucamy pokrojone w paski papryki. Wsypujemy przyprawy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kminkiem. Gotujemy 10 minut. Na patelni rozgrzewamy smalec, podsmażamy mąkę, mieszamy z chochelką zupy, dodajemy do całości, dokładnie ze sobą łączymy, zagotowujemy.