Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić dobrą zupę gulaszową? Ta pochodząca z kuchni węgierskiej zupa podbiła podniebienia niemal całej Europy. Jej smak i intensywny aromat jest niezapomniany, wielką zaletą jest również jej sytość. Zobaczcie nasz przepis na zupę gulaszową - to naprawdę proste!
Szybka i prosta sałatka z indykiem idealna na spotkanie towarzyskie, kolację...
Odsłon: 69
Przeważnie żeberka są robione z grilla lub na słodko w miodzie. Ja dzisiaj pr...
Odsłon: 140
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i niedrogie. Pokażemy prosty p...
Odsłon: 2482
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 2399
Szybka i prosta sałatka z indykiem idealna na spotkanie towarzyskie, kolację...
Odsłon: 69
Przeważnie żeberka są robione z grilla lub na słodko w miodzie. Ja dzisiaj pr...
Odsłon: 140
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i niedrogie. Pokażemy prosty p...
Odsłon: 2482
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 2399
Składniki
Przygotować mięso – wołowinę i boczek pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać, czosnek pokroić na plasterki.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć boczek, dodać wołowinę, smażyć około 20-25 minut aż mięso nabierze brązowego koloru, dodać czosnek i cebulę, podsmażać aż warzywa lekko zmiękną.
Zawartość patelni przełożyć do garnka, zalać 2 litrami wody, dodać paprykę chili, sól , paprykę wędzoną, gotować na małym ogniu do miękkości mięsa około 90 minut.
Na koniec dodać passatę pomidorową, doprawić do smaku pieprzem oraz zabielić śmietaną, zagotować.
Podawać na ciepło z pieczywem.