Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić dobrą zupę gulaszową? Ta pochodząca z kuchni węgierskiej zupa podbiła podniebienia niemal całej Europy. Jej smak i intensywny aromat jest niezapomniany, wielką zaletą jest również jej sytość. Zobaczcie nasz przepis na zupę gulaszową - to naprawdę proste!
Przygotować mięso – wołowinę i boczek pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać, czosnek pokroić na plasterki.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć boczek, dodać wołowinę, smażyć około 20-25 minut aż mięso nabierze brązowego koloru, dodać czosnek i cebulę, podsmażać aż warzywa lekko zmiękną.
Zawartość patelni przełożyć do garnka, zalać 2 litrami wody, dodać paprykę chili, sól , paprykę wędzoną, gotować na małym ogniu do miękkości mięsa około 90 minut.
Na koniec dodać passatę pomidorową, doprawić do smaku pieprzem oraz zabielić śmietaną, zagotować.
Podawać na ciepło z pieczywem.
Tradycyjna włoska sałatka chlebowa była kiedyś posiłkiem dla ubogich. Czerstw...
Odsłon: 117
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 500
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 110
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 2006
ulubione, słodkie ogórki mojej córki, robie je od wielu lat i ciągle smakują
Odsłon: 80
Tradycyjna włoska sałatka chlebowa była kiedyś posiłkiem dla ubogich. Czerstw...
Odsłon: 117
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 500
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 110
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 2006
ulubione, słodkie ogórki mojej córki, robie je od wielu lat i ciągle smakują
Odsłon: 80
Składniki
Przygotować mięso – wołowinę i boczek pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać, czosnek pokroić na plasterki.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć boczek, dodać wołowinę, smażyć około 20-25 minut aż mięso nabierze brązowego koloru, dodać czosnek i cebulę, podsmażać aż warzywa lekko zmiękną.
Zawartość patelni przełożyć do garnka, zalać 2 litrami wody, dodać paprykę chili, sól , paprykę wędzoną, gotować na małym ogniu do miękkości mięsa około 90 minut.
Na koniec dodać passatę pomidorową, doprawić do smaku pieprzem oraz zabielić śmietaną, zagotować.
Podawać na ciepło z pieczywem.
Przepisy Zupy
Zupy
Rosół z chrzanem i imbirem
Zupy
Tradycyjna zupa szczawiowa. Przepis babci
Zupy
Chłodnik z rzodkiewki
Zupy
Kremowy chłodnik z bazylii i awokado
Rosół z chrzanem i imbirem
Rosół dziś poleca się, ale taki podkręcony. O wyrazistym smaku i aromacie, z...
Odsłon: 29
Tradycyjna zupa szczawiowa. Przepis babci
Zupa szczawiowa według tradycyjnego przepisu. Taką właśnie przed latami gotow...
Odsłon: 202