Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa gulaszowa z wędzonym boczkiem i mięsem z indyka oraz warzywami.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4428
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12032
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6843
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4428
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12032
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6843
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Składniki
Do rondla nalać olej i dodać boczek wędzony. Smażyć kilka minut na wolnym ogniu. Dodać pokrojone w kostkę cebule i mięso z indyka. Smażyć i mieszać. Dodać oczyszczone, umyte pokrojone w półplasterki pieczarki oraz pokrojone w drobną kostkę papryki. Teraz pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i dolać passattę. Gotować na wolnym ogniu i mieszać od czasu do czasu ok 1 godz. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dodać gorącej przegotowanej wody. Na koniec dodać starte na tarce ogórki kiszone, cukier, pieprz czarny świeżo mielony, zioła prowansalskie, paprykę wędzoną i sól do smaku. Podać np. z chlebem. Smacznego.