Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa gulaszowa z wędzonym boczkiem i mięsem z indyka oraz warzywami.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37696
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3683
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 35
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37696
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3683
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 35
Składniki
Do rondla nalać olej i dodać boczek wędzony. Smażyć kilka minut na wolnym ogniu. Dodać pokrojone w kostkę cebule i mięso z indyka. Smażyć i mieszać. Dodać oczyszczone, umyte pokrojone w półplasterki pieczarki oraz pokrojone w drobną kostkę papryki. Teraz pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i dolać passattę. Gotować na wolnym ogniu i mieszać od czasu do czasu ok 1 godz. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dodać gorącej przegotowanej wody. Na koniec dodać starte na tarce ogórki kiszone, cukier, pieprz czarny świeżo mielony, zioła prowansalskie, paprykę wędzoną i sól do smaku. Podać np. z chlebem. Smacznego.