Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa gulaszowa z wędzonym boczkiem i mięsem z indyka oraz warzywami.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101638
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1979
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5834
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5839
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101638
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1979
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5834
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5839
Składniki
Do rondla nalać olej i dodać boczek wędzony. Smażyć kilka minut na wolnym ogniu. Dodać pokrojone w kostkę cebule i mięso z indyka. Smażyć i mieszać. Dodać oczyszczone, umyte pokrojone w półplasterki pieczarki oraz pokrojone w drobną kostkę papryki. Teraz pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i dolać passattę. Gotować na wolnym ogniu i mieszać od czasu do czasu ok 1 godz. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dodać gorącej przegotowanej wody. Na koniec dodać starte na tarce ogórki kiszone, cukier, pieprz czarny świeżo mielony, zioła prowansalskie, paprykę wędzoną i sól do smaku. Podać np. z chlebem. Smacznego.