Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa gulaszowa z wędzonym boczkiem i mięsem z indyka oraz warzywami.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 507
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 843
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 507
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 843
Składniki
Do rondla nalać olej i dodać boczek wędzony. Smażyć kilka minut na wolnym ogniu. Dodać pokrojone w kostkę cebule i mięso z indyka. Smażyć i mieszać. Dodać oczyszczone, umyte pokrojone w półplasterki pieczarki oraz pokrojone w drobną kostkę papryki. Teraz pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i dolać passattę. Gotować na wolnym ogniu i mieszać od czasu do czasu ok 1 godz. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dodać gorącej przegotowanej wody. Na koniec dodać starte na tarce ogórki kiszone, cukier, pieprz czarny świeżo mielony, zioła prowansalskie, paprykę wędzoną i sól do smaku. Podać np. z chlebem. Smacznego.