Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa gulaszowa z wędzonym boczkiem i mięsem z indyka oraz warzywami.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1715
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101708
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6160
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1715
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101708
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6160
Składniki
Do rondla nalać olej i dodać boczek wędzony. Smażyć kilka minut na wolnym ogniu. Dodać pokrojone w kostkę cebule i mięso z indyka. Smażyć i mieszać. Dodać oczyszczone, umyte pokrojone w półplasterki pieczarki oraz pokrojone w drobną kostkę papryki. Teraz pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i dolać passattę. Gotować na wolnym ogniu i mieszać od czasu do czasu ok 1 godz. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dodać gorącej przegotowanej wody. Na koniec dodać starte na tarce ogórki kiszone, cukier, pieprz czarny świeżo mielony, zioła prowansalskie, paprykę wędzoną i sól do smaku. Podać np. z chlebem. Smacznego.