Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myśleliście, że zapomniałam? Nic z tych rzeczy. Pogoda nas nie rozpieszcza, za oknem bardziej jesienna niż letnia aura, więc zupa gulaszowa będzie w sam raz.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki. Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w paski. W garnku rozgrzewamy smalec. Na gorący tłuszcz wrzucamy mięso mielone, doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy 15 minut. Po tym czasie dodajemy cebulę i czosnek pokrojone w drobną kostkę. Całość smażymy jeszcze kila minut, następnie podlewamy wodą (500 ml). Mięso gotujemy 10 minut, dodajemy fasolkę, gotujemy 30 minut. Następnie dodajemy kolorową paprykę, pesto i pulpę pomidorową. Zupę gotujemy jeszcze 10 minut, doprawiamy do smaku. Jeżeli chcemy mieć nieco rzadszą zupę dolewamy sobie trochę wody. Gotową zupę podajemy z ulubionym pieczywem. Smacznego.