Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niektórzy nazywają tę potrawę leczo. Ja zamiast kiełbasy dodałam karkówkę i wędzony boczek. Więc już nie jest to leczo. Nie jest też to paprykarz, bo dodałam cukinię. A więc wyszła mi pyszna zupa gulaszowa z cukinią.
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 95
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 131
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38436
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 95
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 131
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38436
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Zaczynamy od mięska. Boczek pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na rumiano.
Nie dodawać żadnego tłuszczu. Wyjąć boczek i przełożyć do dużego garnka. Dolać odrobinę wody i dusić pod przykryciem. A na tłuszczu po boczku usmażyć pokrojoną w grube kawałki karkówkę.
Wyjąć karkówkę, wyłożyć na patelnię umyte i przecięte na pół male pieczarki. Usmażyć na rumiano.
Wyjąć i przełożyć do garnka pieczarki a w ich miejsce włożyć cebulę z czosnkiem. Uwaga!!! Wszystkie warzywa kroimy w grube kawałki.
Cebulę zeszklić i wyłożyć do garnka. Zamieszać i dusić. Do garnka włożyć pokrojone papryki i dusić około 10 minut.
Dodać sól i przyprawy. Dodać obraną, wydrążoną i pokrojoną cukinię.
Dodać sparzone, obrane i pokrojone pomidory.
Wymieszać i dusić pod przykryciem około 15 minut. Trzeba próbować aby cukinia była jędrna ale nie surowa. I potrawa jest gotowa. A gdy ugotuje się za dużo tej zupy, to można ją zawekować. I ja tak właśnie zrobię. Smacznego!!!