Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ta zupa jest trochę pracochłonna, ale pyszna, więc zachęcam do wypróbowania
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27096
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27096
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
1. mięso umyc, pokroić w kostkę, odsmażyć na patelni, podlac wodą, posolic, dusić, gdy mięso zmieknie, dodać podduszoną cebulę i czosnek, dalej dusić na małym ogniu, 2. ziemniaki na kluski obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, gorące przecisnąć przez praskę, przestydzić, uformować kwadrat, oddzielić 1/4 ziemniaków, w puste mienjsce wsypać mąkę ziemniaczaną, dodać oddzielone ziemniaki, wbić jajko, wyrobić ciasto, formować małe kluseczki, wrzucać na osolony wrzątek, gotować ok 3-4 min, 3. do zupy dodać pokrojoną w kostkę paprykę i łyżkę koncentratu pomidorowego, zaprawić mąką wymieszaną z wodą, gotować jeszcze chwilę, zupę doprawić ziołami, pieprzem, podawać z kluseczkami, smacznego