Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ta zupa jest trochę pracochłonna, ale pyszna, więc zachęcam do wypróbowania
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 79
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 812
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 79
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 812
Składniki
1. mięso umyc, pokroić w kostkę, odsmażyć na patelni, podlac wodą, posolic, dusić, gdy mięso zmieknie, dodać podduszoną cebulę i czosnek, dalej dusić na małym ogniu, 2. ziemniaki na kluski obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, gorące przecisnąć przez praskę, przestydzić, uformować kwadrat, oddzielić 1/4 ziemniaków, w puste mienjsce wsypać mąkę ziemniaczaną, dodać oddzielone ziemniaki, wbić jajko, wyrobić ciasto, formować małe kluseczki, wrzucać na osolony wrzątek, gotować ok 3-4 min, 3. do zupy dodać pokrojoną w kostkę paprykę i łyżkę koncentratu pomidorowego, zaprawić mąką wymieszaną z wodą, gotować jeszcze chwilę, zupę doprawić ziołami, pieprzem, podawać z kluseczkami, smacznego