Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko zmodyfikowana gulaszowa, dzięki sezonowym pomidorom (są obłędne o tej porze). Pełnia aromatu i smaku,lekko pikantna, bardzo syta.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2088
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5532
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5551
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2088
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5532
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5551
Składniki
Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojone w kostkę mięso razem z pokrojoną w piórka cebulą (dodajemy po kilku minutach smażenia mięsa, żeby się nie przypaliła). Następnie oprószamy ostrą papryką, lekko podlewamy wodą (50 ml), chwilę dusimy. W garnku zagotowujemy rosół, dodajemy pomidory pokrojone w kostkę (sparzone i obrane ze skórki bez gniazd nasiennych), czerwone wino, czosnek (cały ząbek), koncentrat pomidorowy, liść laurowy, bazylię. Gotujemy 15 min. Po tym czasie dodajemy podsmażone mięso i gotujemy razem, na małym ogniu 45 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z gotowanym ryżem.