Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa gulaszowa z pomidorów

Zupa gulaszowa z pomidorów

Autor:

Przepisów i artykułów: 2391 Ocena: 53166

Dodano:

Odsłon: 5307

Lekko zmodyfikowana gulaszowa, dzięki sezonowym pomidorom (są obłędne o tej porze). Pełnia aromatu i smaku,lekko pikantna, bardzo syta.

Składniki

  • 200 g łopatki wieprzowej
  • 200 g karkówki wieprzowej
  • 200 g szynki wieprzowej
  • 800 ml rosołu z kury
  • 600 g cebuli
  • 2 łyżeczki ostrej papryki
  • 4 łyżki oleju
  • 500 g pomidorów
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 250 ml czerwonego wina
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 liść laurowy
  • ryż
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa gulaszowa z pomidorów

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojone w kostkę mięso razem z pokrojoną w piórka cebulą (dodajemy po kilku minutach smażenia mięsa, żeby się nie przypaliła). Następnie oprószamy ostrą papryką, lekko podlewamy wodą (50 ml), chwilę dusimy. W garnku zagotowujemy rosół, dodajemy pomidory pokrojone w kostkę (sparzone i obrane ze skórki bez gniazd nasiennych), czerwone wino, czosnek (cały ząbek), koncentrat pomidorowy, liść laurowy, bazylię. Gotujemy 15 min. Po tym czasie dodajemy podsmażone mięso i gotujemy razem, na małym ogniu 45 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z gotowanym ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń