Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko zmodyfikowana gulaszowa, dzięki sezonowym pomidorom (są obłędne o tej porze). Pełnia aromatu i smaku,lekko pikantna, bardzo syta.
Przepis dnia
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 11072
Przepis dnia
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 20987
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 146
Brakuje ci pomysłu na obiad? Zapiekanka kebabowa będzie idealnym rozwiązaniem...
Odsłon: 10466
Przepis dnia
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 11072
Przepis dnia
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 20987
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 146
Brakuje ci pomysłu na obiad? Zapiekanka kebabowa będzie idealnym rozwiązaniem...
Odsłon: 10466
Składniki
Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojone w kostkę mięso razem z pokrojoną w piórka cebulą (dodajemy po kilku minutach smażenia mięsa, żeby się nie przypaliła). Następnie oprószamy ostrą papryką, lekko podlewamy wodą (50 ml), chwilę dusimy. W garnku zagotowujemy rosół, dodajemy pomidory pokrojone w kostkę (sparzone i obrane ze skórki bez gniazd nasiennych), czerwone wino, czosnek (cały ząbek), koncentrat pomidorowy, liść laurowy, bazylię. Gotujemy 15 min. Po tym czasie dodajemy podsmażone mięso i gotujemy razem, na małym ogniu 45 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z gotowanym ryżem.