Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, bardzo smaczna.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5221
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 799
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11615
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5025
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1270
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5221
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 799
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11615
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5025
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1270
Składniki
W dużym rondlu, na oleju rzepakowym usmażyć mięso z indyka. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i smażyć na wolnym ogniu. Dodać pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę, selera, ziemniaki. Nalać 2 litry przegotowanej, gorącej wody lub bulionu. Gotować ok 20 min. Następnie dodać pokrojoną w większe kawałki, bez gniazda nasiennego, paprykę. Sparzone i obrane ze skórki, pokrojone pomidory. Obraną, pokrojoną w kostkę cukinię oraz pokrojoną w plastry kukurydzę. Gotować kolejne 20 min. Dodać mieloną paprykę, chili, zioła, cukier, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Zupę podawać gorącą. Smacznego.