Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, bardzo smaczna.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4287
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4287
Składniki
W dużym rondlu, na oleju rzepakowym usmażyć mięso z indyka. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i smażyć na wolnym ogniu. Dodać pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę, selera, ziemniaki. Nalać 2 litry przegotowanej, gorącej wody lub bulionu. Gotować ok 20 min. Następnie dodać pokrojoną w większe kawałki, bez gniazda nasiennego, paprykę. Sparzone i obrane ze skórki, pokrojone pomidory. Obraną, pokrojoną w kostkę cukinię oraz pokrojoną w plastry kukurydzę. Gotować kolejne 20 min. Dodać mieloną paprykę, chili, zioła, cukier, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Zupę podawać gorącą. Smacznego.