Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, bardzo smaczna.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 96
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9244
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4854
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 37
Dziś do pracy.
Odsłon: 641
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 96
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9244
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4854
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 37
Dziś do pracy.
Odsłon: 641
Składniki
W dużym rondlu, na oleju rzepakowym usmażyć mięso z indyka. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i smażyć na wolnym ogniu. Dodać pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę, selera, ziemniaki. Nalać 2 litry przegotowanej, gorącej wody lub bulionu. Gotować ok 20 min. Następnie dodać pokrojoną w większe kawałki, bez gniazda nasiennego, paprykę. Sparzone i obrane ze skórki, pokrojone pomidory. Obraną, pokrojoną w kostkę cukinię oraz pokrojoną w plastry kukurydzę. Gotować kolejne 20 min. Dodać mieloną paprykę, chili, zioła, cukier, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Zupę podawać gorącą. Smacznego.