Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, bardzo smaczna.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
W dużym rondlu, na oleju rzepakowym usmażyć mięso z indyka. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i smażyć na wolnym ogniu. Dodać pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę, selera, ziemniaki. Nalać 2 litry przegotowanej, gorącej wody lub bulionu. Gotować ok 20 min. Następnie dodać pokrojoną w większe kawałki, bez gniazda nasiennego, paprykę. Sparzone i obrane ze skórki, pokrojone pomidory. Obraną, pokrojoną w kostkę cukinię oraz pokrojoną w plastry kukurydzę. Gotować kolejne 20 min. Dodać mieloną paprykę, chili, zioła, cukier, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Zupę podawać gorącą. Smacznego.