Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyrazisty smak, wyjątkowo pożywna, pyszna
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 544
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1339
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 544
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1339
Składniki
Mięso pokroić drobno, jak na gulasz, dobrze obsmażyć na patelni, doprawić przyprawami. Gdy już będzie dobrze przysmażone, podlać je wodą, tak by powstał ciemnej barwy sos.
Całość wrzucamy do garnka z gorącą wodą. Dodajemy jarzyny starte na jarzynówce, tj. marchew, pietruszka, seler, pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Przyprawiamy. Gotujemy.
Gdy mięso i jarzyny będą miękkie, wrzucamy, fasolkę, paprykę pokrojoną drobno i obraną ze skóry, kukurydzę i groszek.
W osobnym garnku dusimy pokrojone pieczarki z cebulą. Dodajemy do gotującej się zupy. Jeszcze chwilę gotujemy.
Dodajemy pomidory i wyciśnięty ząbek czosnku. Zabielamy mąką z wodą. Podajemy z tartym serem żółtym i natką pietruszki, smacznego.