Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyrazisty smak, wyjątkowo pożywna, pyszna
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 169
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 26
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17385
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 169
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 26
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17385
Składniki
Mięso pokroić drobno, jak na gulasz, dobrze obsmażyć na patelni, doprawić przyprawami. Gdy już będzie dobrze przysmażone, podlać je wodą, tak by powstał ciemnej barwy sos.
Całość wrzucamy do garnka z gorącą wodą. Dodajemy jarzyny starte na jarzynówce, tj. marchew, pietruszka, seler, pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Przyprawiamy. Gotujemy.
Gdy mięso i jarzyny będą miękkie, wrzucamy, fasolkę, paprykę pokrojoną drobno i obraną ze skóry, kukurydzę i groszek.
W osobnym garnku dusimy pokrojone pieczarki z cebulą. Dodajemy do gotującej się zupy. Jeszcze chwilę gotujemy.
Dodajemy pomidory i wyciśnięty ząbek czosnku. Zabielamy mąką z wodą. Podajemy z tartym serem żółtym i natką pietruszki, smacznego.