Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyrazisty smak, wyjątkowo pożywna, pyszna
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17045
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2461
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4631
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1810
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17045
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2461
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4631
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1810
Składniki
Mięso pokroić drobno, jak na gulasz, dobrze obsmażyć na patelni, doprawić przyprawami. Gdy już będzie dobrze przysmażone, podlać je wodą, tak by powstał ciemnej barwy sos.
Całość wrzucamy do garnka z gorącą wodą. Dodajemy jarzyny starte na jarzynówce, tj. marchew, pietruszka, seler, pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Przyprawiamy. Gotujemy.
Gdy mięso i jarzyny będą miękkie, wrzucamy, fasolkę, paprykę pokrojoną drobno i obraną ze skóry, kukurydzę i groszek.
W osobnym garnku dusimy pokrojone pieczarki z cebulą. Dodajemy do gotującej się zupy. Jeszcze chwilę gotujemy.
Dodajemy pomidory i wyciśnięty ząbek czosnku. Zabielamy mąką z wodą. Podajemy z tartym serem żółtym i natką pietruszki, smacznego.