Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamarzył nam się obiad na słodko, więc padło na jabłka ;)
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, przekładamy do garnka.
Do jabłek dodajemy korę cynamonu, goździk, syrop jabłkowy, zalewamy zimną wodą (1,2 l), zagotowujemy i zmniejszamy płomień.
Gotujemy 20 min, po czym dodajemy rozrobioną w zimnej wodzie mąkę ziemniaczaną.
Zupę zagęszczamy, podgrzewając ją kilka minut.
Do smaku doprawiamy cukrem i mielonym cynamonem.
Na głęboki talerz wykładamy makaron, zalewamy zupą.
Przepis dnia
Dziś w mojej kuchni zagościła jedna z najbardziej lubianych zup czyli pieczar...
Odsłon: 2641
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 267
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 54
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 37
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 141
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 507
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 554
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 267
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 54
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 37
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 141
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 507
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 554
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, przekładamy do garnka. Do jabłek dodajemy korę cynamonu, goździk, syrop jabłkowy, zalewamy zimną wodą (1,2 l), zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Gotujemy 20 min, po czym dodajemy rozrobioną w zimnej wodzie mąkę ziemniaczaną. Zupę zagęszczamy, podgrzewając ją kilka minut. Do smaku doprawiamy cukrem i mielonym cynamonem. Na głęboki talerz wykładamy makaron, zalewamy zupą.
Przepisy Zupy
Zupy
Zielone gazpacho
Zupy
Pomidorowa Magdy Gessler
Zupy
Szybka pomidorowa na rosole
Zupy
Zupa szpinakowa zabielana
Zielone gazpacho
Gazpacho pochodzi z Hiszpanii, gdzie jest bardzo ciepło. Dlatego zupy na zimn...
Odsłon: 42
Pomidorowa Magdy Gessler
Jak zrobić esencjonalną, kwaśną a jednocześnie jedwabistą i mocno pomidorową...
Odsłon: 3461