Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamarzył nam się obiad na słodko, więc padło na jabłka ;)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7518
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2490
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7518
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2490
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, przekładamy do garnka. Do jabłek dodajemy korę cynamonu, goździk, syrop jabłkowy, zalewamy zimną wodą (1,2 l), zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Gotujemy 20 min, po czym dodajemy rozrobioną w zimnej wodzie mąkę ziemniaczaną. Zupę zagęszczamy, podgrzewając ją kilka minut. Do smaku doprawiamy cukrem i mielonym cynamonem. Na głęboki talerz wykładamy makaron, zalewamy zupą.