Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i pyszna. Można dodawać też inne składniki według uznania.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1706
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2243
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 49
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 132
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1345
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1706
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2243
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 49
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 132
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1345
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i seler pokroić w niewielkie plasterki, dodać do wody i gotować ok. 15 minut. W między czasie pokroić fasolkę na mniejsze kawałki, pora w talarki a ziemniaki w niewielką kostkę. Dodać do gotujących się warzyw wraz z odcedzonym groszkiem konserwowym i gotować jeszcze 10 minut. Na koniec dodać posiekany koperek i natkę pietruszki.
W kubku z odrobiną zimnej wody rozmieszać dokładnie kilka łyżek śmietany z mąką (można roztrzepać w słoiku). Wlać do gotującej się zupy. Mąka sprawia, że śmietana się nie waży. Dodać masło i podawać, gdy się rozpuści.